BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltında temkinli bekleyiş----

Altında temkinli bekleyiş

Altında temkinli bekleyiş
13 Ekim 2022 - 11:41 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, güne yatay başlamasının ardından 999 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.645 lira, Cumhuriyet altını 6.690 liradan satılıyor

Dün, altının ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,3 artışla 998,8 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne ise yatay seyirle başlamasının ardından saat 11.00 itibarıyla önceki kapanışının hemen üzerinde, 999 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.645 lira, Cumhuriyet altını da 6.690 liradan satılıyor.

Dün, üst üste beş işlem günü süren düşüş eğilimini sonlandıran altının ons fiyatı, şu sıralarda önceki kapanışın yüzde 0,1 altında 1.671 dolardan işlem görüyor.

Analistler, bugün ABD'de açıklanacak enflasyon verileri öncesi piyasalarda temkinli duruşun öne çıktığını söyledi.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ultra şahin adımlarından ne zaman vazgeçeceğine ilişkin soru işaretlerinin bugünkü enflasyon verileriyle azalabileceğini aktaran analistler, beklenti üzeri gelen bir verinin piyasa fiyatlamalarını daha da bozabileceğini dile getirdi.

Analistler, bugün yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise ABD'de enflasyon verilerinin yanı sıra merkez bankası yetkilerinin sözle yönlendirmelerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.650 ve 1.630 doların destek, 1.680 ve 1.700 doların direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Altın fiyatları için bugün gözler ABD kanadında olacak. TSİ 15:30’da ABD’de açıklanacak olan enflasyon verisi küresel bazda volatilitenin oldukça artmasına neden olacaktır. Dün yine ABD’den gelen ÜFE verisi izlenmiş ve Eylül’de üretici fiyat endeksinin aylık bazda yüzde 0.4; yıllık bazda ise yüzde 8.5 arttığı görülmüştü. Beklentilerin bir miktar üzerinde gelen ÜFE ile enflasyonda yüksek seyrin devam edebileceğine yönelik beklentiler arttı ve bu durumda FED’in agresif faiz artışlarına devam edebileceğine yönelik izlenimi artırdı. Bu sebeple yeni günde ülkeden gelecek enflasyon verisi sert fiyat hareketlenmelerinin yaşanmasına neden olabilir. Bununla birlikte dün FOMC toplantı tutanakları yayımlanmıştı. Tutanaklarda; enflasyonu düşürmek için daha kısıtlayıcı bir politika duruşuna geçilmesine ve ardından bunun bir süre daha sürdürülmesi gerektiğine karar verildiği açıklandı. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Gevşemelerde ise seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1685 – 1705 - 1732 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1660 – 1642 - 1615 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi

A1 Capital Yatırım bülteninde, 'Ons/Altın dün %0.42 oranında değer kazanımı ile 1673 $ seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Kısa vadeli göstergelerde ki zayıf görünümüne rağmen 1654$ seviyesinde tutunma çabası görüyoruz. Bu desteğin üzerinde kısa vadeli taban oluşumu ile birlikte tepki denemeleri yaşansa da şimdilik tepki denemeleri zayıf kalıyor. Bu desteğin üzerinde yaşanacak yükselişlerde 1700 ile 1735 seviyeleri kısa vadeli dirençler olarak takip edilebilir. 1654$ desteğinin kırılması halinde ise gevşeme eğilimi tekrar hızlandıracaktır.' denildi.

Dolar/TL'de sınırlı hareket

 

Küresel petrol arzı arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)