BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltında sınırlı düşüş----

Altında sınırlı düşüş

Altında sınırlı düşüş
20 Ocak 2023 - 11:21 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 1.167 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.910 lira, Cumhuriyet altını 7.760 liradan satılıyor

Dün, ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 1,48 artışla 1.168 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne sınırlı da olsa düşüşle başlamasının ardından saat 10.35 itibarıyla yüzde 0,1 değer kaybederek 1.167 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.910 lira, Cumhuriyet altını da 7.760 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı dün günü yüzde 1,58 değer kazanarak 1.934 dolardan tamamlamasının ardından, şu dakikalarda 1.931 dolardan işlem görüyor.

Analistler, küresel çapta resesyon riski ve para politikalarının seyrine ilişkin endişelerin yatırımcıların odağında kalmaya devam ettiğini belirterek, belirsizliklerin altın fiyatlarını desteklediğini söyledi.

Bugün Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'ın konuşması ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun ihracatçılar için hazırlanan destek paketine ilişkin detayları paylaşacağı toplantının takip edileceğini aktaran analistler, veri gündeminde ise ABD'de 2. el konut satışlarının öne çıktığını bildirdi.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.910 doların destek, 1.950 ve 1.970 dolar direnç konumunda olduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Ons altın dünkü yükselişinin ardından bu sabah hafif geri çekiliyor. Bu sabah Asya’da takip edilen makroekonomik gelişmeler ons altının baskılanmasına neden oluyor. Japonya son 41 yılın en yüksek enflasyon oranını açıkladı. Çin Merkez Bankası ise faiz oranını sabit bıraktı. ABD’de ise Fed yetkililerinin güvercin söylenleri altını destekliyor. Anketlere göre Fed’in önünüzdeki iki toplantıda 25’er baz puanlık artırıma gidip bir süre faizleri sabit bırakması yönünde. Teknik olarak yükselen kanalın üst bandı direnç olarak takip edilebili' denildi.

Gedik Yatırım bülteninde, 'TCMB, piyasa beklentileri dahilinde politika faizini %9 düzeyinde sabit bıraktı. Karar metninde parasal aktarım mekanizmasının etkinliğini destekleyecek araçların kararlılıkla kullanılacağı ve fonlama kanalları başta olmak üzere tüm politika araç setinin liralaşma hedefiyle uyumlu hale getirileceği bildirildi. ABD tarafında ise inşaat izinleri aralıkta %1,6’lık azalışla 1,330 bin olarak gerçekleşirken, konut başlangıçları ise %1,4’lük azalışla 1,382 bin adede geriledi. Geçen hafta işsizlik maaşı başvuruları ise beklentilerin altında 190 bin seviyesinde pozitif seyre işaret etti. Açıklanan verilerin fiyatlamalara etkisinin olmadığını söyleyebiliriz. Bugün ABD’de ikinci el konut satışları verisi takip edilecek. Dolar/TL, bu sabah saat 08:30 itibariyle 18,80’li seviyelerde hareket ediyor.' denildi.

Para politikalarına yönelik belirsizlikler fiyatlamaları zorlaştırıyor

 

Kurulan şirket sayısında artış

 

Tarımsal girdi fiyat endeksi arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)