BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltında hareketlilik yukarı yönlü----

Altında hareketlilik yukarı yönlü

Altında hareketlilik yukarı yönlü
09 Şubat 2022 - 10:59 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 799 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.313 lira, Cumhuriyet altını 5.355 liradan satılıyor

Dün, dolar kurundaki düşüşe karşın, altının ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan gram altın, günü yüzde 0,1 artışla 796,9 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne yükselişle başlamasının ardından saat 10.30 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,3 artışla 798,9 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.313 lira, Cumhuriyet altını da 5.355 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, şu dakikalarda dünkü kapanışının hemen altında 1.826,4 dolardan alıcı buluyor.

Parasal sıkılaşmayla birlikte ekonomik toparlanmanın aksayabileceği endişesi politika yapıcılar tarafından yatıştırılırken, merkez bankalarının değişen politika duruşlarının varlık fiyatlarına olası etkileri piyasaları yönlendirmeye devam ediyor.

Analistler, ABD'de yarın açıklanacak enflasyon verilerinin piyasalar için oynaklık riski barındırdığını belirterek, bugün ABD ve Avrupa merkez bankalarının yetkililerinin sözle yönlendirmelerinin yanı sıra ABD'de toptan eşya stoklarının takip edileceğini söyledi.

Ukrayna ile ilgili gelişmelerin de fiyatlamalar üzerinde etkili olabileceğini dile getiren analistler, teknik açıdan 1.790 doların destek, 1.830 doların direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'İçerisinde bulunduğumuz haftaya 1807 seviyelerinde başlangıç yapan altın fiyatları, hafta boyunca kademeli yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirdi. Bu hareketlenmeler ile birlikte altın 1830 seviyeleri yakınlarında fiyatlamalar gerçekleştiriyor. Son zamanlarda artan jeopolitik riskler altını destekleyen unsurların başında yer aldı. Bu gelişmeler küresel risk iştahını azaltıyor. Tüm bunlarla birlikte artık gözler yavaş yavaş ABD kanadında açıklanacak olan enflasyon verisine çevriliyor. Veri yarın açıklanacak ve küresel bazda volatilite artacaktır. Takip edilen bir başka konu ise FED’in faiz patikasında atacağı adımlar. FED’in Mart ve Mayıs aylarında 25’er baz puan faiz artırım yoluna gidebileceği beklentileri oldukça hakim. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1832 – 1850 – 1875 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 1815 – 1800 – 1785 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.' denildi.

Vakıf Yatırım Strateji bülteninde, 'Ons altında kısa vadeli yükselen kanal görünümü korunuyor. 1.780 aşağıda ana destek iken, 1.835-1.870 ise direnç seviyeleridir. ABD’de tahvil faizlerindeki yükselişe rağmen altın üzerinde negatif fiyatlama görmüyoruz ancak mevcut Faiz görünümünde yukarı potansiyelin de çok yüksek olmadığı kanaatindeyiz. Yatay-dalgalı seyrin bir süre daha devam edebileceğini düşünüyoruz.' denildi.

A1 Capital bülteninde, 'ONS/ALTIN “XAUUSD” Ons/Altın’da kısa vadeli yükseliş hareketi etkisini sürdürürken, %0.35 oranında yükseliş ile 1827$ seviyesinden gün tamamlandı. Gün içi hareketlerde 1834$ seviyesini ise kısa vade de önemli direnç noktası olarak takip ediyoruz. Bu dirence yaklaşan hareketler sonrasında karsatışları görebiliriz. 1814 seviyesi ise gün içi ilk destek seviyesi olarak takip edilebilir.
Gram/Altın’da son günlerde yükseliş kanalı içinden hareket edilmesine rağmen gün iç grafiklerde göstergelerin zayıfladığını görüyoruz. Dün günü %0.04 gibi çok sınırlı değişim ile 796.66TL seviyesinden tamamlayan Gram Altın’da göstergelerde yalaan bozulma kar satışlarının görülme olasılığını arttırıyor. Gün içi hareketlerde 790 TL seviyesini ise kısa vadeli destekler olarak takip edilebilir. Son günlerde etkili olan kanalın trend desteği konumunda olan bu seviyenin kırılması halinde geri çekilme hızlanacaktır.'denildi.

Altın yatırımcıları ABD enflasyon verisine odaklandı

 

Dev bankadan yeni altın tahmini!

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)