BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltında güçlü yükseliş! Gram altın bin liranın üzerinde----

Altında güçlü yükseliş! Gram altın bin liranın üzerinde

Altında güçlü yükseliş! Gram altın bin liranın üzerinde
04 Ekim 2022 - 11:25 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 1.021 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.680 lira, Cumhuriyet altını 6.840 liradan satılıyor

Dün, ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 2,7 artışla 1.014 liradan tamamlayarak 8 Mart'tan bu yana en güçlü günlük yükselişini kaydetti.

Altının gram fiyatı, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 10.55 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,7 üzerinde 1.021 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.680 lira, Cumhuriyet altını da 6.840 liradan satılıyor.

Dün, ABD'de ISM imalat endeksinin 50,9 ile Mayıs 2020'den bu yana en düşük seviyesine gerilemesi ile yükselişi ivme kazanan altının ons fiyatı, günü yüzde 2,3 değer kazancıyla 1.700 dolardan tamamladı. Yaklaşık 7 ayın en hızlı yükselişini gerçekleştiren altının ons fiyatı, şu sıralarda dünkü kapanışa göre yüzde 0,6 artışla 1.710 dolardan işlem görüyor.

Analistler, artan "resesyon" uyarıları ve zayıf ekonomik verilerin, merkez bankalarını "şahin" para politikaları konusunda gevşemeye itebileceği beklentilerinin oluştuğunu belirterek, küresel tahvil faizlerinde yaşanan düşüşün de risk iştahındaki toparlanmaya katkı sağladığını söyledi.

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD), dün yayımladığı raporda, gelişmiş ülkelerdeki merkez bankalarının faizleri artırmaya devam etmesinin küresel ekonomiyi resesyona ve ardından uzun süreli durgunluğa itme riski taşıdığını bildirdi. UNCTAD'ın raporunun ardından Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva da ABD Merkez Bankası'nı (Fed) politikalarında son derece ihtiyatlı olmaya ve dünyanın geri kalanı üzerindeki etkisine karşı dikkatli olmaya çağırdı.

Piyasalarda dalgalanmanın bir müddet daha sürebileceğine işaret eden analistler, bugün yatırımcıların odağında merkez bankası yetkililerinin açıklamalarının bulunduğunu, veri gündeminde ise yurt içinde reel efektif döviz kuru, ABD'de fabrika siparişleri ve JOLTS açık iş sayısı ile Avro Bölgesinde Üretici Fiyat Endeksi'nin öne çıktığını bildirdi.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.680 doların destek, 1.730 ve 1750 doların direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Geçtiğimiz haftalarda FED’in faiz artışları ve FED kanadından gelen şahinvari açıklamalar dolar endeksinde değer kazanımları yaşanmasına neden olurken, ABD hazine tahvil faizlerinde de yukarı yönlü hareketlenmeleri tetiklemişti. Bu gelişmeler ise herhangi bir faiz getirisi olmayan değerli metaller üzerinde baskılar oluşturmuş ve oluşan baskılar ile altında aşağı yönlü hareketlenmeler hızlanmıştı. Öyle ki altın son iki buçuk yılın en düşük seviyelerinde fiyatlamalar yaşadı. Fakat yeni haftada dolardaki rallinin bir miktar yavaşladığı ve doların zayıfladığı görüldü. Gerileyen dolardan destek alan altın ise toparlanma hareketleri gerçekleştirdi. Öyle ki yeni haftaya 1660 seviyelerinde başlayan ons altın, haftanın ikinci işlem gününe 1699 seviyelerinde başladı. Haftaya genel olarak baktığımızda ABD kanadından Cuma günün gelecek olan Tarım Dışı İstihdam verisi kritik bir öneme sahip. FED’in yakından izlediği veri ile olası adımlar hakkında ipuçları aranacak. Yeni günde ise 17:00’da ABD iş imkanları ve personel değişim oranı verisi izlenecek. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde 1735 – 1765 - 1800 seviyeleri direnç noktaları olarak; gevşemelerde ise 1690 – 1665 - 1643 seviyeleri destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

Dinamik Yatırım analizinde, 'Cuma günü açıklanacak olan tarım dışı istihdam öncesinde geri çekilen dolar endeksinden güç bulan Altın, 1711 direnç seviyesi altında işlem görmeye başladı. Ancak, bu seviyenin altında günlük bar kapanışlarına devam etmesi halinde kar satışı gündeme gelebilir. Bu durumda ilk destek seviyemiz 1698 olacaktır. Olası, 1711 seviyesi üzerindeki fiyat oluşumlarında ise 1722 direnç seviyesini izliyor olacağız.' denildi.

Güçlü dolardan nefret etmeden önce bir daha düşünün

 

Avrupa'da doğalgaz fiyatları geriledi

 

Dış ticaret açığı eylülde 22 milyar 616 milyon dolar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)