BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltında 'faiz politikası' belirsizliği----

Altında 'faiz politikası' belirsizliği

Altında 'faiz politikası' belirsizliği
16 Mart 2023 - 11:10 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 1.173 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.920 lira, Cumhuriyet altını 7.790 liradan satılıyor

Dün, ons fiyatına paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,83 azalışla 1.171 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne yükselişle başlamasının ardından saat 10.50 itibarıyla yüzde 0,17 artışla 1.173 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.920 lira, Cumhuriyet altını da 7.790 liradan satılıyor.

Dün yüzde 0,75 artışla günü 1.918 dolardan tamamlayan altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanış seviyesinin hemen üzerinde 1.919 dolardan alıcı buluyor.

ABD'de başlayan ve Avrupa'ya sıçrayan bankacılık sektörüne ilişkin endişeler piyasalarda oynaklığı had safhaya çıkarırken, önemli merkez bankalarının atacağı adımlara yönelik beklentilerde de belirsizlik arttı.

Analistler, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) bugünkü faiz kararının yatırımcıların odağında yer aldığını belirterek, ECB Başkanı Christine Lagarde'ın gelecek dönem para politikasına ilişkin açıklamalarının piyasalarda oynaklığı artırabileceğini kaydetti.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda ECB'nin 50 baz puanlık faiz artışı ihtimali yüzde 14 seviyesine kadar gerilerken, bankanın Faiz artırımlarına 25 baz puanla devam edeceği öngörülmeye başladı.

Bugün ECB'nin faiz kararının yanı sıra ABD'de konut başlangıçları başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini ifade eden analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.890 doların destek, 1.950 doların direnç konumunda bulunduğunu söyledi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Ons altın yukarı yönlü seyrini koruyor. Dün ABD’de takip edilen ÜFE verisi geri çekilerek enflasyondaki yavaşlamayı teyit etti. Buna göre Şubat ayında ÜFE yıllık bazda %5,7’den %4,6’ya çekildi ve piyasa beklentisi olan %5,4’ün altına çekildi. Diğer yandan ABD’de bankalara ilişkin endişelerin Avrupa bankalarına da sıçraması küresek risk iştahını düşürürken yatırımcıların güvenli liman olan altına sığınmasına neden oldu. Fed’in önümüzdeki hafta gerçekleştireceği FOMC toplantısı için ise belirsizlik korunuyor. Avrupalı Credit Suisse’e olan endişelerin ardından Fed’in faizlerde pas geçme ihtimali %50’nin üzerine yükselirken yıl sonuna kadar da Fed’in 100 baz puan faiz indirimi yapması fiyatlanıyor.' denildi.

A1 Capital Yatırım bülteninde 'Ons Altın güvenli liman algısıyla beraber yükselişine dünde devam ederek %0.75 değer kazancıyla günü 1918,29$ seviyesinden tamamladı. Teknik göstergelere baktığımızda ise gün içi sınırlı negatif seyirin etkisiyle bazı indikatörlerde zayıflama olmasına rağmen kesin bir bozulmadan söz edemeyiz. Yükseliş hareketinin devamı açısından Ons Altında ilk direnç noktası olarak 1960$ seviyesi izlenebilir. Bu direncin aşılması durumunda yükseliş hareketinin devamı beklenebilir. Geri çekilmelerde ise ilk destek noktası olarak 1885-1890$ bandını izleyebilir.
Ons Altın ve dolar kurundan destek bularak yukarı yönlü hareketine dünde devam eden Gram Altın %0.83 değer kazanarak günü 1171.32 seviyesinden tamamladı. Zirve noktası olan 1186 seviyesini dün test etse de bu seviyede kalıcılık sağlayamadığı gözlemlenmektedir. Gram Altında 1160 desteğinin üzerindeki hareketleri kısa vadeli görünüm açısından olumlu buluyoruz. Bu desteğin üzerindeki hareketlerde 1186 direncine doğru yönelim tekrar hareketlenebilir. 1200 ve 1230 seviyelerini ise üst direnç noktaları olarak hedeflenebilir. ' denildi.

Dolar/TL, 19 seviyesinden işlem görüyor

 

VİOP'ta endeks kontratı güne yükselişle başladı

 

Piyasalarda gözler ECB'nin faiz kararına çevrildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)