BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltında enflasyon etkisi: Yükseliş sürüyor----

Altında enflasyon etkisi: Yükseliş sürüyor

Altında enflasyon etkisi: Yükseliş sürüyor
13 Nisan 2022 - 10:10 www.finansgundem.com

Altın ABD'de 40 yılın zirvesinde seyreden enflasyon ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna savaşında barış görüşmelerinin tıkandığını açıklamasıyla talep görmeye devam ederek yükselişini sürdürdü.

Altın, yatırımcıların Fed’in sıkılaşma yol haritası sonrası gelen son enflasyon verisi ve Ukrayna’da devam eden savaşın olası sonuçlarını değerlendirmesiyle son dört haftanın zirvesine yaklaştı.

ABD'de dalgalı gıda ve enerji fiyatlarının çıkarılmasıyla oluşan çekirdek enflasyonda toparlanma olsa da manşet enflasyon Mart ayında 1981’den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Tahvil getirileri Salı günkü düşüşün ardından piyasaların, Fed’in faizleri artırma konusunda ne kadar agresif davranacağı konusunda beklentilerini düşürmesiyle yükselişine devam etti.

Spot altın fiyatları, Ukrayna savaşı nedeniyle ortaya çıkan enflasyonist baskı ortamında değer saklama aracı olarak yatırımcıların ilgi göstermesi nedeniyle destek görmeye devam ediyor.

Bu sabah 1973,65 dolar/ons seviyesine kadar yükselen spot altın, ABD dolarının önde gelen para birimleri karşısında güçlenmesinin, Japon yeni karşısında Mayıs 2002'den bu yana görülen en yüksek seviyeyi test etmesinin ardından şu sıralarda düne göre yüzde 0,12 artışla 1969,12 dolar seviyesinde.

Analistler, spot altının önünde 1975 dolar/ons güçlü direncinin bulunduğunu, buranın aşılabilmesi halinde yeniden 2000 dolar/ons seviyesinin hedef haline geleceğini belirtiyorlar.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna ile yapılan barış görüşmelerinin tıkandığı ve “özel askeri operasyonun” devam edeceğine dair açıklamaları altın gibi güvenli varlıklara olan talebin de artmasına neden oldu.

Çin'in ham petrol ithalatı azaldı

 

Petrolde Putin etkisi: Yükselişe geçti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)