BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltında düşüş sürüyor----

Altında düşüş sürüyor

Altında düşüş sürüyor
31 Ocak 2023 - 11:01 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, yeni güne düşüşle başlamasının ardından 1.157 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.900 lira, Cumhuriyet altını 7.690 liradan satılıyor

Dün, ons fiyatına paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,29 azalışla 1.161 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne de değer kaybıyla başlamasının ardından saat 10.35 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,34 altında 1.157 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.900 lira, Cumhuriyet altını da 7.690 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı dün yüzde 0,23 değer kaybıyla günü 1.922 dolardan tamamlamasının ardından, şu dakikalarda 1.913 dolardan işlem görüyor.

Dünya genelinde bugünden itibaren yoğunlaşacak olan veri takvimi ve merkez bankası kararları yatırımcıların odağında yer alırken, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yarın 25 baz puan faiz artırmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Analistler, piyasalarda Fed'in faiz artışını nerede durduracağına ilişkin belirsizliklerin varlık fiyatları üzerinde etkili olmayı sürdürdüğüne değinerek, yarınki toplantıyla beraber bu konunun açıklığa kavuşmasının beklendiğini söyledi.

Bugün Euro Bölgesinde büyüme ve ABD'de tüketici güven endeksi başta olmak üzere açıklanacak verilerin takip edileceğini belirten analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.900 doların destek, 1.940 doların direnç konumunda olduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Ons altın merkez bankalarının Faiz kararlarının açıklanacağı haftaya temkinli başladı. Bu sabah Çin'de takip edilen imalat PMI verisi 49,8 beklentilerine kıyasla 50 seviyesinin üzerinde gerçekleşti ve küresel risk iştahını destekledi. Öte yandan bu hafta merkez bankalarının faiz kararları ons altın fiyatları için önem arz ediyor. Çarşamba günü Fed'den 25 baz puanlık faiz artırımı beklenirken Perşembe günü ECB ve BoE'nin 50 baz puan artırıma gitmesi öngörülüyor. Faiz kararlarının ardından merkez bankası başkanlarının açıklamaları yakından takip edilecekken bu hafta açıklanacak PMI ve istihdam verileri ons altının seyri için takip edilebilir.' denildi.

Vakıf Yatırım Foreks bülteninde, 'Teknik olarak güçlü seyreden ons altında 1,915 seviyesini yukarı trendin korunması adına önemli destek olarak izliyoruz. Bu seviye altında 1,895-1,875 destekleri test edilebilir. 1,950-2,000 seviyelerini ise direnç olarak takip edeceğiz.' denildi.

Kartlı ödemelerde büyük artış

 

Dolar/TL'de sınırlı yükseliş

 

Bankacılık sektöründe çalışan sayısı arttı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mavzer31 Ocak 2023 11:57

    Hepsi palavra sahtekarların kurmuş olduğu düzende borsa ise tam bir ückagıt kumarbazların kazanıp kaybettiği sermayenin sürekli el değiştirdiği kumarhane