BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltında düşüş hızlandı----

Altında düşüş hızlandı

Altında düşüş hızlandı
09 Ekim 2013 - 17:42 www.finansgundem.com

Altın New York'ta güçlü dolarla birlikte düşüşünü hızlandırdı

Altın, doların kazançlarını daha da genişletmesi ve dünyanın en büyük altın kullanıcısı Hindistan'ın altın ithalatındaki hızlı düşüşle birlikte, son bir haftanın en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi.
ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Endeksi son bir haftanın en yüksek seviyesine çıktı ve metale yönelik alternatif yatırım talebinin azalmasına neden oldu. Hindistan'ın altın ve gümüş alımları, Ticaret Bakanlığı'ndan bugün yapılan açıklamaya göre, Eylül ayında 800 milyon dolara indi. Bu tutar geçen yılın aynı döneminde 4.6 milyar dolar seviyesindeydi.
Chicago'da R.J. O’Brien & Associates kıdemli emtia brokerı Phil Streible, "Dolar bugünün kazananıydı," dedi ve "Fiyatlar, fiziki talebin azalması ile birlikte baskı altında" değerlendirmesinde bulundu.
Aralık vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 2.1 düşerek New York saati ile 10:10'da ons başına 1,296.70 dolara indi ve 1 Ekim'den bu yana en hızlı kaybına yönlendi.
Fed bu akşam, beklenmedik bir şekilde varlık alımlarını azaltmadığı ve ekonomide iyileşmenin sürdüğüne ilşkin daha da işaret beklediğini kaydettiği son toplantısının tutanaklarını açıklayacak.
ABD hükümetinin kapanması, 4 Ekim'deki istihdam dahil ekonomik verilerin açıklanmasını durdurdu. Altın bu yıl dün itibariyle, Fed'in ekonomideki iyileşme ile birlikte aylık 85 milyar dolar olan varlık alımlarını azaltacağı beklentisi ile yüzde 21 değer kaybetti.
Fed'in başkan yardımcılığını da yürüten ve mevcut teşvik programının mimarlarından biri olan Janet Yellen, Beyaz Saray'dan bir yetkilinin e-posta yoluyla yaptığı duyuruya göre, Ben S. Bernanke'den boşalacak Fed başkanlığına aday gösterilecek.
ABD hükümetinin kapanması, ABD'li yasakoyucuların bütçe ve borç limiti konusunda anlaşmaya varamamaları ile birlikte, 4 Ekim'de açıklanması programlanan istihdam verileri dahil ABD verilerinin açıklanmasını durdurdu.
Aralık vadeli gümüş kontratları Comex piyasasında yüzde 2.9 düşerek ons başına 21.79 dolara indi ve 20 Eylül'den bu yana en büyük çaplı düşüşüne yönlendi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)