BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltında analistlerin beklentisi yüksek----

Altında analistlerin beklentisi yüksek

Altında analistlerin beklentisi yüksek
15 Kasım 2013 - 14:41 www.finansgundem.com

Altının bu hafta yaşadığı sert düşüşlerin ardından yükseliş bekleyen analist sayısı son 6 haftanın zirvesinde

Altında yükseliş bekleyen analistlerin sayısı, Fed başkan adayı Janet Yellen'in varlık alımlarının durdurulması için bir acelenin olmadığını açıklamasıyla beraber son 6 haftanın zirve seviyesine yükseldi.
Bloomberg tarafından görüşleri alınan 18 analist fiyatların önümüzdeki hafta yükselmesini beklerken, 9 analist fiyatların düşeceği tahmininde bulundu, 2 analist ise tarafsız olduğunu açıkladı. Böylece 4 Ekim'den bu yana en fazla artış beklentisi olan analist sayısı ortaya çıkmış oldu. Fed'in piyasaya 2 trilyon dolardan fazla para sürdüğü Aralık 2008 ve Haziran 2011 arasında geçen süre boyunca altın fiyatları yüzde 70 yükseldi. Başkan Barack Obama 31 Ocak'ta görev süresi sona erecek olan Başkan Ben S. Bernanke'nin yerine şimdiki başkan yardımcısı Janet Yellen'i öne çıkardı.
Yellen ise dün gerçekleştirdiği bir konuşmada ekonominin ve istihdam piyasasının "potansiyelinin çok altında bir performans" gösterdiğini belirtti ve Fed'in varlık alımlarını azaltmadan önce şartların iyileşmesi gerektiğini dile getirdi. Yatırımcıların altına güvenlerini kaybetmesiyle beraber sarı metal son 13 yılın ilk yıllık kaybına doğru ilerliyor. Çin, Hindistan ve Ortadoğu'dan gelen talep Eylül ayı itibariyle geçen 12 aylık süreçte toplam yüzde 27 arttı.
Londra'da bulunan Natixis SA emtia araştırma direktörü Nic Brown, "Eğer yerine geçecek kişinin varlık alımları programına devam edeceğini hissederse Bernanke son toplantısında bir değişiklik yapmayacaktır. Dolar tekrar düşebilir. Bunların tamamı altın fiyatları için çok kısa vadede pozitif şeyler" yorumunu yaptı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)