BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAltınbaş, Türkiye'den banka alacak----

Altınbaş, Türkiye'den banka alacak

Altınbaş, Türkiye'den banka alacak
26 Mayıs 2014 - 06:50 www.finansgundem.com

Altınbaş Holding, Kıbrıs’ta 1993 yılında kurulan, daha sonra Türkiye ve Ukrayna’ya açılan Creditwest markasını bölgesel finansal güç yapmak istiyor

KKTC’de kuruluşunun 20. yılını kutlayan Altınbaş Holding’in finans sektöründeki iştiraki Creditwest, Türkiye’de banka satın almak istiyor. KKTC dışında Ukrayna’da da bankacılık yapan grup Türkiye’de bankacılık ve banka dışı finans sektöründe çıkacak fırsatları da yakından takip ediyor.

Creditwest’in 20. kuruluş yıldönümü nedeniyle Lefkoşa’da bir grup ekonomi basını ile bir araya gelen Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Creditwest Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Altınbaş, İcra Kurulu Başkanı Cengiz Biçer ve Creditwest Genel Müdürü Süleyman Erol bankanın ve grubun büyüme hedeflerini Dünya'ya anlattı.

Yakında Türkiye’de Banka dışı finansal kesimde tüketici finansmanı veya mortgage alanında bir girişimlerinin olacağını belirten Altınbaş, “Şimdiye kadar BDDK bankacılık lisansı vermiyordu. Başlangıcı banka dışı finansal kesim olmak üzere operasyonlarımızı geliştireceğiz. Türkiye’de tüketici finansmanının önünün çok açıldığını düşünüyoruz. Ayrıca Türkiye’de bir banka sahibi olmayı hedefl iyoruz. Her türlü hakka sahip bir lisans istiyoruz. Çıkan fırsatları değerlendireceğiz. Bu anlamda sermaye piyasalarında faaliyet gösteren birkaç aracı kurumla görüşüyoruz. Yatırım bankacılığı da yapabiliriz konvansiyonel bankacılık da olabilir. Radarlarımız açık” diye konuştu.

Creditwest’i bölgesel güç yapacak

KKTC’de 14 şube, Ukrayna’da 2 şube ile bankacılık hizmeti verdiklerini anlatan Nusret Altınbaş, Creditwest çatısı altında Finans sektöründe büyüyerek bölgesel güç olmayı hedefl ediklerini aktardı. Altınbaş, “Türkiye’de sadece factoring alanında şirketimiz var, Türkiye’de de aracı kurum ya da bir bankaya sahip olmak istiyoruz. Türkiye merkezli bir finansal güç oluşturmaya çalışıyoruz. Türkiye, Avrupa, Balkan ülkeleri, Kafk as ülkeleri ve Ortadoğu’da girişimlerimiz olacak” dedi.

“Halka açılma planımız var”

Grubun kurumsallaşması için halka açılmanın da gündemlerinde olduğunu belirten Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Creditwest Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Altınbaş, “Kurumsallaşmayan, dünya ölçeğinde iş yapmayan şirketlerin işi zor görünüyor. Bunun yollarından bir tanesi de sermaye piyasalarından geçiyor.. Bu nedenle en yakın zamanda grup içerisinden bir şirketi halka açacağız” diye konuştu.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)