BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltına talep arttı----

Altına talep arttı

Altına talep arttı
21 Şubat 2020 - 11:17 www.finansgundem.com

Bugünlerde Kapalıçarşı’da altın, özellikle de çeyrek altın ‘yok’ satıyor! Bazı kuyumcu esnafı ellerinde altın kalmadığını söyleyerek vatandaşı geri çeviriyor. Bazı esnaf da bu durum üzerine, “Fiyatlar daha da yükselir diye satmıyorlar” yorumunu yapıyor.

Yatırımcıların ‘güvenli liman’ olarak niteledikleri altın fiyatlarında yükseliş trendi sürüyor. Gram altın Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararı sonrası yükselişini sürdürerek tarihi rekorunu kırdı. Altın alışverişinde son durumu yerinde gözlemlemek için Kapalıçarşı’nın nabzını tuttuk.

Kapalıçarşı’da altın satın almak için kuyumcu dükkânlarını dolaşırken birkaç kuyumcu esnafı ellerinde hiç çeyrek ya da tam altın kalmadığını söyledi. Ellerinde altın kalmadığını söyleyen kuyumcular bizi farklı kuyumcu dükkânlarına yönlendirdi. Bazı kuyumcu esnafı ise kaç tane altına ihtiyacımız olduğunu sorarak, satın almak istediğimiz takdirde indirim yapabileceklerini dahi belirtti.

SATIŞLAR DURUYOR

Kapalıçarşı’da konuştuğumuz çarşı esnafı, kuyumcuların altın fiyatlarının yükselmesini bekledikleri için ellerinde bulunan altınları satmadıklarını dile getirdi. Altın fiyatlarının yükselmeye başladığında çarşıda da altın satışlarının durduğunu söyleyen Kuyumcu Nazar Özsahakyan, “Şu an elinde altın bulunanlar yükseleceği için satmak istemiyor. Altında gram fiyatının ve ons fiyatının da yükselmesi bekleniyor” dedi.

Öte yandan altın almak için fiyatın düşmesini bekleyen tüketicilerin yanı sıra yatırımını nakite çevirmek isteyenler ise altının daha da yükselme ihtimalini göz önünde bulunduruyor.

ÇEYREK 515 LİRA

Kapalıçarşı’da 24 ayar külçe altının gramı dün yüzde 1.12 artışla 317 liradan günü kapattı. Çeyrek altın 515 lira, Cumhuriyet altını 2.109 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise 317 liradan işlem gördü. Kapalıçarşı’da piyasanın biraz daha altında fiyata altın bulmak mümkün. Eski tarihli olan altınlar 20-30 lira gibi daha düşük fiyata tüketiciye satılıyor.

GRAM GRAM YATIRIM

Çeyrek 515 lira Kapalıçarşı’da 24 ayar külçe altının gramı dün yüzde 1.12 artışla 317 liradan günü kapattı. Çeyrek altın 515 lira, Cumhuriyet altını 2.109 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise 317 liradan işlem gördü. Kapalıçarşı’da piyasanın biraz daha altında fiyata altın bulmak mümkün. Eski tarihli olan altınlar 20-30 lira gibi daha düşük fiyata tüketiciye satılıyor.

Düğünlerde 'imitasyon' altın dönemi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)