BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın Yunanistan seçimleriyle geriledi----

Altın Yunanistan seçimleriyle geriledi

Altın Yunanistan seçimleriyle geriledi
26 Ocak 2015 - 18:42 www.finansgundem.com

Altın, Yunanistan'da kemer sıkma karşıtı partinin seçimleri kazanmasının ülkenin eurodan çıkışıyla sonuçlanmayacağı beklentisi ile düştü

Altın vadeli kontratları, Yunanistan'da kemer sıkma karşıtı partinin seçim zaferi kazanmasının ülkenin eurodan çıkışına neden olmayacağı beklentisi ile birlikte, bu yılın en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi.

Euro, Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras'ın ülkeyi euroda tutacağını belirtmesinin ardından 11 yılın düşüğünden toparlandı. Altın, Avrupa'nın sendeleyen ekonomisinin talebi artırması ile son 3 haftada yükselmişti. 

Altın geçen hafta, Avrupa Merkez Bankası'nın enflasyonu canlandırmak için teşvik programını genişletmesinin ardından, beş ayın en yüksek seviyesine çıktı. Yatırımcılar exchange traded fonları (ETF) yoluyla altın varlıklarını artırdı. 

Frankfurt'ta Commerzbank AG analisti Eugen Weinberg, "Piyasa bir süredir, merkez bankası hareketi ve Yunanistan seçimlerinden kaynaklanan belirsizlikler üzerinde seyrediyordu, bu nedenle, kar satışları görmemiz şaşırtıcı değil," dedi.

Şubat vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında yerel saatle 10:47'de, yüzde 1.1 düşerek, ons başına 1,278.60 dolar oldu. Kontrat yılın en sert düşüşüne hazırlanıyor. Tüm kontratlarda işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 52 üstündeydi.

Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) varlıklar, Bloomberg'in derlediği verilere göre, Kasım ayından bu yana en yüksek seviyesinde. Yatırımcılar geçen hafta altın varlıklarında 23.3 ton ile iki yılı aşklın sürenin en hızlı artışını gerçekleştirdi. 

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu verilerine göre, altında net uzun pozisyon sayısı, 20 Ocak ile biten haftada yüzde 27 artarak 145,732 kontrata ulaştı.

Mart vadeli gümüş yüzde 1.7 düşüşle ons başına 17.985 dolara indi. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)