BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın yükselişini sürdürüyor----

Altın yükselişini sürdürüyor

Altın yükselişini sürdürüyor
08 Şubat 2022 - 11:30 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 798 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.308 lira, Cumhuriyet altını 5.340 liradan satılıyor

Dün, altının ons fiyatı ve dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü önceki kapanışın yüzde 1 üzerinde 796,3 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 11.05 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,2 artışla 797,6 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.308 lira, Cumhuriyet altını da 5.340 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, şu sıralarda önceki kapanışın yüzde 0,2 altında 1.818 dolardan işlem görüyor.

Analistler, küresel bazda sıkılaşan para politikalarının altının ons fiyatı üzerinde baskıya neden olduğunu, ancak devam eden jeopolitik risklerin düşüşleri sınırladığını söyledi.

Para politikası yapıcılarının sözle yönlendirmeleri ve Ukrayna ile ilgili gelişmelerin altın fiyatları üzerinde etkili olmayı sürdüreceğini ifade eden analistler, teknik açıdan 1.790 doların destek, 1.830 doların direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, ‘Haftaya 1807 seviyelerinde başlangıç yapan altın fiyatlarında haftanın ilk işlem gününde kademeli yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleşti. Özellikle son zamanlarda artan jeopolitik riskler güvenli liman ihtiyacının oluşmasına neden oluyor ve bu ihtiyaç ile birlikte altın fiyatlarında yukarı yönlü hareketlenmeler yaşanıyor. Rusya ile Ukrayna arasında artan gerilimlere ABD’de katılıyor ve artan riskler küresel bazda risk iştahını azaltıyor. Piyasaların takip ettiği bir diğer konu ise FED’in faiz patikasında atabileceği adımlar. Beklentiler bankanın yıl içerisinde sıkılaşma adımları atabileceği yönünde ve ilk adımın Mart ayında gerçekleşmesi bekleniyor. İlk adımın ise 25 baz puan olabileceği bekleniyor. Haftanın ikinci işlem gününde XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1832 – 1854 – 1875 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1815 – 1800 – 1785 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

A1 Capital bülteninde, 'Ons/Altın haftanın ilk gününde alıcılı bir seyir izledi ve günü %0.75 oranında yükseliş ile 1821.54$ seviyesinden tamamladı. Teknik göstergelerde pozitif görünüm sürüyor. Gün içi hareketlerde 1834$ seviyesini ise kısa vade de önemli direnç noktası olarak verebiliriz. Bu dirence yaklaşa hareketler sonrasında kar satışları görebiliriz. 1814 seviyesi ise gün içi ilk destek seviyesi olarak takip edilebilir.  Gram/Altın’da yükseliş hareketi zayıfta olsa etkisini sürdürürken, dün %1.02 oranında yükseliş ile 796.30TL seviyesinden tamamladı. Son günlerde etkili olan yükseliş sonrasında kısa vadeli göstergelerin gün içi grafiklerde aşırı alım seviyelerine yükselmiş olması kar satışlarının görüşme olasılığını arttırıyor. Gün içi hareketlerde 803-806 TL bandını ilk dirençler olarak takip edeceğiz. Bu direnler yaklaşılan hareketler sonrasında kar satışlarına dikkat edilmeli. 781 ve 771 TL seviyeleri ise kısa vadeli destekler olarak takip edilebilir.' denildi.

Vakıf Yatırım Teknik Strateji Bülteni'nde, 'Ons altın dar bir bantta işlem görmeye devam ediyor. Dün açıklanan FED kararının ardından ilk aşamada dalgalanma görülse de yatay seyir sürüyor. 1.790-1.810 olası yukarı hareketlerde direnç olarak izlediğimiz seviyeler iken, aşağıda 1.760 seviyesini kısa vadeli görünümde ana destek olarak takip ediyoruz. 1.760 altına gelinmedikçe bir süre dalgalanmanın devamı beklenebilir.' denildi.

Enflasyonist baskılar altın fiyatına destek veriyor

 

Altın ithalatı düştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)