BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın yükselişini sonlandırdı----

Altın yükselişini sonlandırdı

Altın yükselişini sonlandırdı
30 Aralık 2013 - 21:13 www.finansgundem.com

Altın, ETF'lerdeki satışların etkisi ile son beş günde ilk kez değer kaybetti

Altın New York'ta, iyileşen ekonominin metale yönelik servet koruma talebini azaltmasının etkisi ile, son dört günde ilk kez değer kaybetti ve son 30 yılın en yüksek yıllık kaybına yöneldi. Gümüş bir haftayı aşkın süredir ilk kez değer kaybetti.

Altın, 27 Aralık'ta ons başına 1,219.90 dolar ile bir haftanın zirvesine sıçramadan önce, 19 Aralık'ta, 1,186 dolar ile, Haziran ayında görülen bu yılın en düşük seviyesine yaklaştı. Küresel hisse senetleri, bu hafta yükseliş göstermesi beklenen ABD konut ve imalat sanayi verileri öncesi, 2007 yılından bu yana en yüksek seviyesi yakınında seyrediyor.

Altın bu yıl yüzde 28 kaybetti ve 1981'den bu yana en hızlı yıllık kaybına yöneldi. Bazı yatırımcılar, ABD hisse senetlerindeki ralli ve iyileşen ekonominin Fed'in aylık 85 milyar dolar olan varlık alımlarını azaltmaya yöneltmesi ile birlikte, metalin değer koruma özelliğine olan güvenlerini yitirdi. Altın destekli exchange traded fonlarınındaki (ETF) varlıklar, Bloomberg'in derlediği verilere göre, bu yıl yüzde 33 düşerek 2009'dan bu yana en düşük seviyesine indi.
 
Hainburg, Almanya'da Quantitative Commodity Research Ltd.'nin sahibi Peter Fertig, "Piyasa, varlık alımlarının azaltılmasının etkisinden korkuyor," dedi ve "Hisse senedi piyasaları güçlü. Şimdilerde kriz ve yatırımcıları altına koşmaya itebilecek birşey yok" şeklinde görüş bildirdi.

Şubat vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.6 düşerek, New York saati ile 10:34'te, ons başına 1,206.20 dolara geriledi. Vadeli kontratlarda işlem hacmi, Bloomberg'in derlediği verilere göre, bu rapor yazıldığı sırda, son 100 günün ortalamasının yüzde 46 altındaydı.

Fed teşvikleri
Bloomberg'in bu ay düzenlediği ankete katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, Fed, varlık alımlarını, programı Aralık 2014'te sonlandırmadan önce, önümüzdeki yedi toplantıda 10'ar milyar dolar azaltabilir.

Altın 13 yılır ilk kez yıllık bazda kayba yöneldi. Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları, 27 Aralık'ta, Bloomberg'in derlediği verilere göre, 4.9 ton düşerek 1,767.1 tona indi ve Kasım 2009'dan bu yana en düşük seviyesini gördü.

Sydney'de Barratt’s Bulletin CEO'su Jonathan Barratt, "Sürekli boğalar, boynuzlarını içeri çekti," dedi ve "Mevcut konu, ETF piyasasından gelen satışın beklenmeyen ağırlığı" şeklinde görüş bildirdi.

Mart vadeli gümüş kontratları New York'ta, yüzde 1.7 düşerek ons başına 19.705 dolara indi ve kaybını bu yıl yüzde 34'e çıkararak, 1981'den bu yana en kötü yıllık performansına yöneldi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)