BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın 'yeni Fed' etkisiyle geriledi----

Altın 'yeni Fed' etkisiyle geriledi

Altın 'yeni Fed' etkisiyle geriledi
17 Kasım 2022 - 11:17 www.finansgundem.com

Altın, Fed'in faiz artışlarını yumuşayacağına dair beklentilerin ağır basmasıyla geriledi. Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 1.059 lira seviyesinde işlem görüyor.

Altın, Fed'in şahin tavrını sürdürmeye dair beklentilerin yakın zamanda faiz artışlarında yumuşama yaşanacağı beklentilerine ağır basmasıyla geriledi.

Dün, altının ons fiyatı ve dolar kurundaki düşüşe paralel yüzde 0,4 değer kaybeden altının gram fiyatı, günü 1.060,3 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne de düşüşle başlamasının ardından saat 10.40 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,1 azalışla 1.059 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.735 lira, Cumhuriyet altını da 7.050 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, şu sıralarda önceki kapanışının yüzde 0,3 altında 1.768 dolardan işlem görüyor.

Analistler, bugün Euro Bölgesi'nde enflasyon ile ABD'de konut başlangıçları ve haftalık işsizlik başvuruları başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini belirterek, ABD ve Avrupa merkez bankaları yetkililerinin sözle yönlendirmelerinin de yatırımcıların odağında olduğunu kaydetti.

Teknik açıdan altının ons fiyatında 1.750 doların destek konumuna gelebileceğini ifade eden analistler, 1.790 doların direnç olarak öne çıktığını bildirdi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Altın kanadında son günlerde gündem yoğun. Geçtiğimiz hafta ABD kanadından gelen enflasyon verisinin beklentilerin altında gelmesi, aynı şekilde bu hafta açıklanan ÜFE’nin de beklentilerin altında kalması altını yukarı yönlü desteklemişti. Yeni hafta da ise Polonya’nın Ukrayna sınırına yakın köyüne düşen roket küresel bazda volatilitenin oldukça yükselmesine neden olmuştu. NATO üyesi olan ülkeye düşen füze sonrasında sert açıklamalar yapılsa da, ardından füzenin Rusya kaynaklı olmaması endişeleri düşürmüştü. Yeni günde ise ABD kanadından gelecek olan ekonomik veriler izlenecek. TSİ 16:30’da açıklanacak olan İşsizlik Haklarından Yararlanma Bşv, İnşaat İzinleri ve Philadelphia Fed İmalat End. Verileri küresel bazda volatilitenin artmasına neden olacaktır. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1800 – 1830 - 1857 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 1750 – 1725 - 1703 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.' denildi.

Vakıf Yatırım Teknik Strateji bülteninde, 'Ons altında teknik olarak bir süredir dikkat çektiğimiz dip oluşumunun ardından, geçen hafta beklentilerin altında gelen ABD enflasyonu ile birlikte yukarı hareket ivme kazandı. Mevcut görünümde önemli haftalık ortalamaların da bulunduğu 1,775 ilk direnç iken, bu seviye üzerinde 1,800-1,870 seviyeleri kısa vadede test edilebilir. 1,730-1,700-1,685 ise destek seviyeleridir. Mevcut teknik görünümün bir süre ons altında yukarı tepkinin devamına işaret ettiğini düşünüyoruz.' denildi.

Bireysel yatırımcılar Bitcoin'de 10 bin doların altını bekliyor

 

Yedi ülkede yapılan 'para' deneyi

 

Yabancılar borsada hangi hisseleri alıyor?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)