BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAltın yatırımı yapacaklara öneri----

Altın yatırımı yapacaklara öneri

Altın yatırımı yapacaklara öneri
25 Eylül 2014 - 07:37 www.finansgundem.com

Ziraat Bankası Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Alpaslan Çakar, altın yatırımı yapmak isteyen müşterilerine öneride bulundu

Altının Türkiye’de geleneksel bir yatırım aracı olarak değerlendirildiğine vurgu yapan Ziraat Bankası Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcsı Alpaslan Çakar, dünyada özellikle kriz dönemlerinde güvenli liman olarak görüldüğünden altın talebinin arttığını ifade etti.  Akşam'da yer alan habere göre, Çakar, “Bankalarımız açısından ise, altın mevduat hesapları ile bilançolarımıza kaynak temin edilmekte, bu atıl fonların daha fazla ekonomiye kazandırılması için sürekli olarak ürünler tasarlanıyor. Merkez Bankamızın, bilançolarımızdaki TL yükümlülüklerimiz karşılığında ayırmakta olduğumuz zorunlu karşılıkların yüzde 30’unu altın olarak tutmamıza imkan vermesi de sektöre ürün geliştirme konusunda ivme kazandırdı” diye konuştu.

GÜVENLİ BİRİKİM İMKANI  

Çakar, altın yatırımı yapmak isteyen müşterilerine öncelikle yatırımlarının bankacılık sistemi içerisinde değerlendirilmeyi önerdiklerini vurgulayarak şunları söyledi: “Altın mevduat hesapları ile, tasarruf sahibi, çalınma riski olmadan güvenle birikim sağlıyor. Sunulan ürünler ile istediği gram tutarında yatırım yapabilmekte, alternatif dağıtım kanallarını kullanarak ATM’ler, telefon bankacılığı, şubeler ve internet şubesi aracılığı ile yatırımlarını yönlendirebiliyor. Dolayısı ile müşterilerimiz7/24 işlem yapabilir. Bu sebeple, altın bankacılığını oldukça pratik, esnek ve güvenli bir yatırım olarak değerlendirebiliriz. Ayrıca, eksper firmalarca sağlanan destek ile müşterilerimizin fiziki altınları ekonomiye tasarruf olarak kazandırılıyor. Bununla birlikte, Türk Lirası, döviz ve kıymetli maden tasarruf mevduat hesaplarının 100,000 TL’ye kadar olan kısmının tasarruf mevduatı sigorta fonuna tabi olduğunu da hatırlatmak isterim.”

Sektörün üzerinde büyüyoruz

Ziraat Bankası’nın altın mevduat hesaplarının sektörün oldukça üzerinde büyüdüğünü ifade eden Çakar, “Bankamız altın cinsi mevduatının büyümesi hedefi doğrultusunda, Altın Vakti ürünü ile müşterilerimizin fiziki altın varlıklarını tasarruf ürününe dönüştürerek, bankacılık sistemine yaklaşık 1,7 ton altın kazandırılmasını sağlandı. Yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması amacı ile Altın Vakti çalışmaları ile şubelerimizde eksperlerimiz aracılığı ile ziynet altın, gram, çeyrek altın gibi fiziki altınların değerlemesi yapılarak müşterilerimize altın mevduat hesabı açılmaktadır. Vadesiz ve vadeli altın mevduatının yanı sıra, biriken vadesiz altın mevduat hesabı ile müşterilerimiz belirleyecekleri vadelerde altın alımı yaparak birikimlerini artırabiliyor. İsteyenler altın fonları  da alabilir" dedi.

Altın talebi ekonomik hıza bağlı

Çakar, “Fiziki altın talebi dönem dönem altın fiyatları üzerinde etkili oluyor. Ekonomilerdeki normalleşme dönemlerinde altına olan ilginin, hisse senetleri, bono tahvil gibi diğer yatırım araçlarına kayarak  azaldığı görülüyor. Ekonomilerdeki yavaşlama ise altına olan ilgiyi artırıyor. 2008 yılında yaşadığımız global finansal krizin etkisi ile, merkez bankalarının politikaları ile global likidite önemli derecede artmış ve altına olan talep arttı. Son dönemde ilgi azaldı ve fiyatlar geriledi" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)