BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın yatırımcısının ilgisini çekiyor----

Altın yatırımcısının ilgisini çekiyor

Altın yatırımcısının ilgisini çekiyor
10 Şubat 2014 - 07:23 www.finansgundem.com

2008 krizinden bu yana yerli ve yabancı yatırımcıların büyük ilgisini gören altın, son beş yılda ilk kez düşüş gösterdi

Yatırım araçları içinde ‘güvenli liman’ fonksiyonunu tamamladığı düşünülen altın, Amerika Merkez Bankası’nın (FED) tahvil arzlarını azaltarak dünyada neden olduğu gelişmelerle tekrar yatırım aracı olarak dikkate alındı.

Milliyet'ten Kadife Şahin'in haberine göre, şu günlerde ise özellikle iç piyasada yeniden hangi yönde hareket edeceği sorusuyla merak uyandırıyor.

Ancak bu konuda bankacıların kafası karışık.

Kimi altın fiyatlarındaki hareketliliğin temel sebebini iç piyasadaki dolar / TL kuru hareketliliği olarak görürken, kimi bankacı da olayı tamamen FED kararları ve Çin’deki ekonomik verilere bağlıyor.
Altın fiyatlarının birçok dışsal faktör ve iç piyasadaki gündem maddelerinden etkilenerek dalgalı bir seyir izleyeceğini belirten pek çok bankacı, neden ne olursa olsun altının önümüzdeki aylarda da talep görmeye devam edeceğini düşünüyor.

Yatırımcılara önerileri ise altını uzun vadeli bir yatırım aracı olarak değerlendirmeleri ve portföylerinde belli bir miktar bulundurarak, piyasadaki gelişmelere bağlı olarak görülen fiyat dalgalanmaları karşısında temkinli durmaları.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)