BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın vadelileri 1,500 doları aşarak 6 yılın zirvesini gördü----

Altın vadelileri 1,500 doları aşarak 6 yılın zirvesini gördü

Altın vadelileri 1,500 doları aşarak 6 yılın zirvesini gördü
07 Ağustos 2019 - 08:58 www.finansgundem.com

Comex'te işlem gören altın vadeli kontratlar 1,500 doları aşarak 2013'ten beri en yüksek seviyesini gördü

ABD – Çin ticaret savaşında tansiyonun yükselmesine ilişkin endişeler, küresel büyümenin yavaşlaması ve tüm dünyada merkez bankalarının para politikasında genişlemeye gitmesi altın fiyatlarını destekliyor.

Comex'te işlem gören altın vadelileri yüzde 1.2 yükseklişle onsu 1,502.30 doları gördü ve bu yılki kazancını yüzde 17'ye çıkardı. Altının yükselişi exchange traded fonlara (ETF) girişlerden de destek buluyor. Yükseliş kaydeden bir diğer değerli metal de gümüş oldu.

Altın, küresel piyasalardaki Washington ve Pekin arasındaki ticaret geriliminin kaynaklı kargaşadan en fazla fayda sağlayan varlıklardan biri oldu. ABD Başkanı Donald Trump, yakın zamanda Çin'e yeni vergi tehdidinde bulunurken Çin, yuanın değer kaybetmesine izin verdi. Sonrasında ise ABD Çin'i kur manipülatörü ilan etti.

UBS Group AG servet yönetimi birimi emtia ve Döviz idari direktörü Wayne Gordon, “Altın güvenli varlık olarak geleneksel rolünü oynuyor.” dedi ve bankanın risk senaryosuna göre ticaret gerginliğinin daha fazla tırmanması durumunda fiyatların 1,600 dolara kadar tırmanabileceğini belirtti.

Altın vadelileri kazançlarını dördüncü güne taşıyarak Singapur saatiyle 12:08'de 1,498.10 dolardan işlem gördü. Sydney'de işlem gören madencilik hisseleri yükseldi. Newcrest Mining Ltd. yüzde 4.1 değer kazandı. Evolution Mining Ltd. yüzde 6.4 yükseldi.

Spot piyasada işlem gören gümüş yüzde 2.2 yükselerek 16.8082 dolar ile bir yıldan uzun bir sürenin en yüksek seviyesini gördü

.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)