BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın üst üste dördüncü ayı da kayıpla geçmeye yöneldi----

Altın üst üste dördüncü ayı da kayıpla geçmeye yöneldi

Altın üst üste dördüncü ayı da kayıpla geçmeye yöneldi
30 Mayıs 2019 - 09:57 www.finansgundem.com

Altın fiyatları, yatırımcıların ticaret savaşı ortamında dolar ve tahvillere yönelmesi ile ayı kayıpla geçmeye hazırlanıyor

Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini ABD ile Çin arasında şiddetlenen ticaret savaşı ortamında küresel büyüme görünümüne çevirmesi ve dolar ve tahviller gibi güvenli liman niteliğindeki varlıklara yönelmesi ile birlikte üst üste dördüncü ayı da kayıpla geçmeye yöneldi. Platin ise üç yılı aşkın sürenin en büyük aylık düşüşünü gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Morgan Stanley CEO'su James Gorman, finans piyasalarının ticaret savaşına ilişkin endişelerden dolayı kırılgan olduğunu, ancak ekonominin sağlam durumu ve ABD-Çin ticaret görüşmelerinin tekrar başlama olasılığından dolayı sert satış dalgası ihtimalinin düşük olduğunu kaydetti. 

Spot altın yüzde 0.1 düşerek Singapur saati ile 09:27'de ons başına 1,278.76 dolara indi ve Mayıs ayında yüzde 0.4 değer kaybetti.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi üst üste dördüncü ayı da kazançla geçmeye yöneldi.

ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faiz, dün yüzde 2.21 ile 2017'den bu yana en düşük seviyesini gördükten sonra yüzde 2.26 seviyelerinde seyretti.

Diğer değerli metallerden spot gümüş yüzde 0.3 düştü ve kaybını dördüncü aya taşıdı. Platin mayıs ayında yüzde 11 değer kaybetti ve Kasım 2015'ten bu yana en büyük aylık kaybına yöneldi. Palladyum Mayıs ayında yüzde 3.3 geriledi.

Piyasada izlenecek önemli olaylar şöyle;

Yatırım yönetim şirketi Bridgewater Associates'in milyarder kurucusu Ray Dalio, Çarşamba günü yaptığı değerlendirmede, ABD-Çin ticaret anlaşmazlığının bir "ticaret savaşından" daha fazlası olduğunu ve ihracat kontrollerinin artmasının önemli bir tırmanma olduğu görüşünde olduğunu söyledi.

Çin'de Cuma günü resmi imalat sektörü satın alma yöneticileri endeksi (PMI) verisi açıklancak. Bu verinin 50 seviyesinin altında gerçekleşerek daralmayı işaret etmesi bekleniyor.

ABD'de Perşembe günü 1. çeyrek revize GSYH verisi ve ertesi gün Fed'in tercih ettiği enflasyon göstergesi açıklanacak.

Filipinler, uluslararası rezervlerinde altının payını artıran merkez bankaları arasına katılıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)