BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPiyasaAltın tüketiminde liderliği Çin aldı----

Altın tüketiminde liderliği Çin aldı

Altın tüketiminde liderliği Çin aldı
18 Şubat 2014 - 15:25 www.finansgundem.com

Çin dünyanın en büyük altın tüketimi ile 2013'te Hindistan’dan liderliği kaparak ilk sıraya yerleşti

Çin'in altın tüketimi geride kalan 2013 yılında yüzde 41 artışla rekor kırarak 1176 tona ulaştı. Verileri açıklayan Çin Altın Birliği, bu miktarın 2012 yılıyla kıyaslandığında yüzde 41 genişleme gösterdiğine işaret etti. Kuruluşa göre ayrıca, Çin geçen yıl ürettiği 428 ton altınla üst üste yedi yıl dünyanın en büyük altın üreten ülkesi oldu.

ÇİNLİ TEYZELER ALTIN PEŞİNDE

Çin medyasında yer alan haberlerde ise, altın tüketiminde 'conguo dama' olarak adlandırılan orta ve üst yaş grubu kadınların büyük payı bulunuyor. 'Çin'in Teyzeleri' olarak nitelendirilebilecek kadınların sayısı on milyonlarla ölçülüyor. Tasarrufçu anlayışlarıyla bilinen bu grup, faizlerin sebze ve et fiyatlarının çok gerisinde kaldığı dönemde altın dükkanlarına akın ediyor. Borsa gibi nispeten karmaşık yatırım araçlarından geçtiğimiz yıllarda canı yanan Çinli Teyzeler, altın fiyatlarında görülen düşüşü de fırsat bilerek biriktirdikleri her kuruşu altına yatırıyor.

FED POLİTİKASI FİYATLARI DÜŞÜRDÜ

Küresel altın fiyatları, 2013'te FED'in tahvil alım programında kısıntıya başlamasıyla birlikte 1981'den bu yana en hızlı yıllık kaybını yaşadı. Çinli analistler, ülkedeki belirgin talep artışının söz konusu fiyat düşüşlerini frenlediğine işaret ediyor. Altın ayrıca, Çin'de zenginliğin en başta gelen simgelerinden kabul ediliyor. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)