BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın Trump'ın Meksika kararı sonrası yükseldi----

Altın Trump'ın Meksika kararı sonrası yükseldi

Altın Trump'ın Meksika kararı sonrası yükseldi
31 Mayıs 2019 - 16:22 www.finansgundem.com

Altın fiyatları, Trump'ın Meksika'ya ek gümrük vergisi uygulama kararı sonrası artan güenli liman alımları ile yükseldi

Altın fiyatları, ticaret savaşının şiddetlenmesi ile birlikte nihayet yukarı yönlü ivme buldu. ABD Başkanı Donald Trump'ın Meksika ürünlerine ek gümrük tarifesi getirileceğini açıklaması, bir süredir güçlü doların baskısı altında olan altını destekledi.

Altın fiyatları, Trump'ın Meksika ABD'ye yasadışı göçmen akışını durdurana dek 10 Haziran'dan itibaren geçerli olmak üzere bu ülke ürünlerine yüzde 5 ek gümrük tarifesi uygulanacağını duyurmasının ardından iki haftanın en yüksek seviyesine çıktı ve bu ayı hafif bir yükselişle geçmeye yöneldi.

Oversea-Chinese Banking Corp. ekonomisti Howie Lee, "ABD hevesli bir şekilde ticareti silah haline getirebileceğini gösteriyor," dedi ve "Çin'den Meksika'ya, hiç bir ülkenin güvende olmadığı mesajını veriyorlar. Altın bundan destek buluyor" şeklinde görüş bildirdi.

TRUMP'TAN MEKSİKA'YA YASA DIŞI GÖÇMEN VERGİSİ

Altın bu yıl, küresel gerilimlerin artmasına rağmen, yatırımcıların 10 yıl vadelilerin faizinin 20 ayın en düşük seviyesine inmesi ile birlikte güvenli liman tercihlerini ABD Hazine tahvillerinde ve dolarda kullanmasının ardından yukarı yönde hareket etmekte zorlandı. Küresel hisse senetleri, Aralık ayından bu yana en kötü aylık performansına yöneldi ve Çin'in imalat sektörünün Mayıs'ta beklenenden fazla kötüleştiğini gösteren veri ile birlikte ekonomik yavaşlamanın yakın olduğuna ilişkin işaretler artıyor. ABD'nin Meksika'ya vergi kararı da risklerin artmasına yol açtı.

Oanda Corp. kıdemli piyasa analisti Jeffrey Halley, "Trump-Meksika haberi bugün piyasaları sarstı ve sarsmaya devam edecek," dedi ve "Altının bu ayki fiyat hareketini değerlendirmeden önce, fiyatların gelecek hafta 1,310 dolar seviyesini aşıp aşmayacağını görmem gerek" değerlendirmesinde bulundu.

Diğer değerli metallerin tümü Mayıs ayında düştü. Gümüş üst üste dördüncü ayı da kayıpla geçmeye hazırlanırken, platin yüzde 11 ile 3 yılın en büyük aylık kaybına yöneldi ve palladyum yüzde 1.5 düştü.

Spot altın yüzde 0.4 yükselerek ons başına 1,294.32 dolara kadar çıkarak 16 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra Londra saati ile 07:49'da 1,294.11 dolar civarında seyrediyordu. Metal Mayıs ayında yüzde 0.8 yükseldi ve üç ay süren düşüş dönemini sonlandırmaya yöneldi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)