BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın Trump'ın Çin'i tehdidi ile birlikte sakin seyretti----

Altın Trump'ın Çin'i tehdidi ile birlikte sakin seyretti

Altın Trump'ın Çin'i tehdidi ile birlikte sakin seyretti
11 Haziran 2019 - 10:19 www.finansgundem.com

Altın fiyatları, yatırımcıların ABD Başkanı Trump'ın Çin'e yönelik son tehdidini değerlendirmesi ile birlikte sakin seyretti

Altın fiyatları, yatırımcıları ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in kendisi ile Japonya'da düzenlenecek G-20 toplantısında bir araya gelmemesi durumunda bu ülkenin mallarına gümrük tarifelerini yükselteceği yolundaki son tehdidini değerlendirmeleri ile birlikte sakin seyretti.

Trump Pazartesi günü Beyaz Saray'da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 300 milyar dolarlık Çin ürününe yüzde 25 ya da "yüzde 25'ten çok daha fazla" ek tarife getirebileceğini söyledi. Bu açıklama, Trump'ın Meksika ürünlerine ek vergiyi askıya alması ve buna bağlı olarak küresel hisse senetlerine güçlü alım gelirken altına yönelik güvenli liman alımlarının azalmasının ardından geldi.

Spot altın, Pazartesi günü yüzde 1 düştükten sonra Singapur saati ile 11:37'de ons başına 1,327.80 dolar civarında yatay seyretti.

Spot gümüş Pazartesi günkü yüzde 2'lik kaybın ardından yüzde 0.1 daha geriledi.

Platin fazla değişmezken, palladyum yüzde 0.3 değer kazandı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.2 yükseldi.

OCBC Bank ekonomisti Howie Lee, altın fiyatlarının kısa vadede, yukarı yönde eğilim göstermekle birlikte, 1,300-1,350 dolar aralığında kalmasını beklediğini söyledi.

Westpac ekonomistleri hazırladıkları haftalık notta, "Ticaret gerilimi şimdi ABD ekonomisi için açık uçlu bir belirsizlik kaynağı ve işletmelerin sonraki gelişmelerin ne olabileceğine ilişkin endişeleri ile birlikte yatırımlar olumsuz etkileniyor. Harekete geçilmemesi durumunda hanehalkı talebi de risk altında" değerlendirmesinde bulundu. banka, Fed'in yıl sonuna kadar, Eylül ve Aralık aylarında olmak üzere iki kez faiz indirimine gitmesini bekliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)