BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın Trump-Xi zirvesi öncesi değer kaybetti----

Altın Trump-Xi zirvesi öncesi değer kaybetti

Altın Trump-Xi zirvesi öncesi değer kaybetti
27 Haziran 2019 - 10:51 www.finansgundem.com

Altın fiyatları, yatırımcıların Trump-Xi zirvesinin sonuçlarını beklemeleri ile birlikte düşüşünü ikinci güne taşıdı

Altın fiyatları, yatırımcıların büyük önem atfedilen ABD Başkanı Donald Trump ile Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Japonya'da düzenlenen G-20 zirvesinde ticaret konularını görüşmek üzere yapacağı toplantıyı beklemeleri ile birlikte düşüşünü ikinci güne taşıdı.

Trump ticaret konusunda görüş bildirmeye devam ediyor. ABD Başkanı, Çarşamba günü Fox Business Network'e yaptığı değerlendirmede, Cumartesi günü yerel saat ile 11:30'da (TSİ 05:30) Osaka'da gerçekleştirilecek toplantıda bir ilerleme sağlanamazsa, Çin mallarına ek gümrük tarifesi uygulayabileceği uyarısında bulundu.

South China Morning Post'ta ise farklı bir haber vardı. Gazete, konu hakkında bilgiye sahip kaynaklara dayandırdığı haberinde, ABD ve Çin'in ateşkes için geçici bir anlaşmaya vardığını duyurdu.

Altın, Fed'in geçen hafta politika toplantısında faiz indirimleri için kapıyı açmasının ardından, St. Louis Fed Başkanı James Bullard'ın indirimin büyüklüğü konusunda temkinli olunması uyarısına rağmen, altı yılın en yüksek seviyeleri yakınında tutunuyor.

Spot altın, Çarşamba günü yüzde 1 düştükten sonra yüzde 0.3 daha gerileyerek Singapur saati ile 14:29'da ons başına 1,404.99 dolara geldi. Fiyatlar Salı günü 1,439.21 dolar ile 2013'ten bu yana en yüksek seviyesini görmüştü.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 yükseldi.

MineLife Pty kıdemli kaynak analisti Gavin Wendt, "Çin ile şiddetlenen ticaret savaşı ve bunun yakın gelecekte bitmeyecek gibi görünmesi, bu belirsizliğim önde gelen katalizörlerinden biri durumunda ve bu durum ABD ekonomisi üzerinde etkili oluyor," dedi ve "Tüm gözler Trump-Xi görüşmesinde olacak, ancak sonuçtan bağımsız olarak, ABD ekonomisi geriliyor," değerlendirmesinde bulundu.

Wendt, altrındaki güçlü seyrin, sadece ekonominin kendisi üzerinde değil, hisse senedi piyasasının sağlığı üzerinde de çok fazla odaklanmanın olmasından dolayı sürmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş ve platin yüzde 0.4 düşerken, palladyum yüzde 0.1 geriledi.

Piyasada izlenecek önemli olaylar şöyle;

Altının 14 günlük RSI göstergesi halen 70 seviyesinin üzerinde ve bu durum metalin aşırı alım bölgesinde olabileceğini işaret ediyor.

Çin ekonomisi Haziran ayında zayıflamasına devam etti. Kötüleşme, Bloomberg Economics'in işletme koşulları ve piyasa güvenine ilişkin eldeki ilk göstergelerden derlediği endekse yansıdı.

Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları 2013'ten bu yana en yüksek seviyesinde.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)