BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın 'ticaret ve Brexit' gelişmeleriyle fazla değişmedi----

Altın 'ticaret ve Brexit' gelişmeleriyle fazla değişmedi

Altın 'ticaret ve Brexit' gelişmeleriyle fazla değişmedi
21 Ekim 2019 - 08:59 www.finansgundem.com

Altın ABD – Çin ticaret gerginliği ve Brexit gelişmelerinin etkisiyle fazla değişmedi

Altın, yatırımcıların Fed'in ay sonu gerçekleştireceği politika toplantısı öncesinde ticaret ve Brexit konusundaki son gelişmeleri değerlendirmesiyle fazla değişmedi.

Çin Başbakan Yardımcısı Liu He birinci aşama anlaşma için ABD ile önemli ölçüde ilerleme kaydedildiğini söyledi. İngiltere Başbakanı Boris Johnson İngiltere'yi 31 Ekim'de Avrupa Birliği'nden (AB) çıkarma vaadini yerine getirmek için yeni bir deneme yapacak. Johnson'ın Brüksel ile anlaşmasını parlamentodan geçirmek için yeterli desteği olduğuna ilişkin iyimserlik giderek artıyor.

Altın Fed'in 29 – 30 Ekim toplantısı sonrasında yeni sinyaller alabilir. Yetkililer art arda üçüncü bir olası faiz indirimi hakkında fazla ipucu vermezken, sonrasında ne yapacakları da netlik kazanmış değil.

Emtia Vadeli İşlem Komisyonu'nun (CFTC) haftalık vadeli kontrat ve opsiyon sözleşmesi verilerine göre fon yöneticileri altında yukarı yönlü pozisyonlarını 29,879 net uzun kontrat azaltarak 219,753'e düşürdü.

Bloomberg verilerine göre exchange traded fonlardaki (ETF) altın miktarı Cuma günü 2,553.7 tona yükselerek 2,572.8 ton ile 2012'de görülen tüm zamanların yükseğine yaklaştı.

Spot piyasada işlem gören altın Singapur saatiyle 12:03'te onsu 1,490.40 dolarda fazla değişmedi. Değerli metal Cuma günü yüzde 0.1 gerilerken geçen hafta yatay seyretti.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi Cuma günü yüzde 0.3 düşüşle Temmuz'dan beri en düşük seviyeye gerilemesinin ardından fazla değişmedi.

Oanda Asya Pasifik kıdemli piyasa analisti Jeffrey Halley, “Uzun vadeli destek ve direnç seviyeleri sırasıyla 1,474 dolar ve 1,520 dolar seviyesinde olmayı sürdürüyor. Bu seviyelerde biri günlük bazda kırılıncaya kadar altının uzun süren uykusu devam edecektir.” dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)