BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın “ticaret savaşı” ile 6 yılın zirvesine tırmandı----

Altın “ticaret savaşı” ile 6 yılın zirvesine tırmandı

Altın “ticaret savaşı” ile 6 yılın zirvesine tırmandı
05 Ağustos 2019 - 15:08 www.finansgundem.com

Altın, ticaret savaşının tırmanmasıyla birlikte altı yılın en yüksek seviyesine yükseldi

Altın  ABD ile Çin arasında giderek tırmanan ticaret savaşının talebi artırmasıyla altı yıldan uzun bir sürenin en yüksek seviyesine yükseldi.

Çin'in ABD Başkanı Donald Trump'ın vergi tehdidine verdiği yanıtla ticaret savaşını daha da tırmandırmasıyla birlikte Pazartesi günü piyasalarda riskten kaçış hakimdi.

ABD hisse senedi vadeli kontratları, Asya'daki satış dalgasının ardından Avrupa hisseleriyle birlikte düştü. ABD'de 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi 2006 sonundan beri en düşük seviyesine geriledi.

Altın bu yılın başından beri yüzde 13'ten fazla değer kazandı. Yatırımcıların merkez bankalarının geniş para politikalarına ilişkin beklentiyi, jeopolitik belirsizlikleri ve yavaşlayan büyüme endişelerini değerlendirmesi altının yükselişinde etkili oldu.

Oanda Corp. kıdemli piyasa analisti Edward Moya, müşteri notunda “1,500 dolara giden yol, ticaret kaygısı ve sıkıntılı küresel büyüme istatistiklerinden kaynaklı volatilitenin etkisiyle hala etkin. Altın büyük bir ihtimalle bir süre parıl parıl parlayacaktır.” dedi.

Spot piyasada işlem gören altın, yüzde 1.3 yükselişle onsu 1,459.88 dolar ile Mayıs 2013'ten beri en yüksek seviyesine tırmanmasının ardından TSİ 11:49'da 1,458.14 dolardan işlem gördü. Altın destekli exchange traded fonlardaki (ETF) altın miktarı Bloomberg tarafından derlenen verilere göre Cuma günü itibariyle Nisan 2013'ten beri en yüksek miktarına ulaştı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)