BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın "ticaret" gelişmeleri ile düşüşünü sürdürdü----

Altın "ticaret" gelişmeleri ile düşüşünü sürdürdü

Altın ticaret gelişmeleri ile düşüşünü sürdürdü
19 Ağustos 2019 - 10:30 www.finansgundem.com

Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini Başkan Trump'ın Çin ile ticaret konusundaki açıklamasına çevirmesi ile düşüşünü sürdürdü.

Altın fiyatları, yatırımcıların riskli varlıklara yönelmesi ve dikkatlerini ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin ile ticaret konusundaki açıklamalarına çevirmesi ile birlikte düşüşünü ikinci güne taşıdı.

Asya piyasalarında işlem gören hisse senetleri ve ABD endeks vadeli kontratları yükselirken, ABD Hazine tahvillerinin faizleri, getiri eğrisinin terse dönmesinin resesyon endişelerini tetiklediği geçen hafta son yılların en düşük seviyesine inmesinin ardından toparlanmasını sürdürdü. Başkan Trump, ekonomi danışmanı Larry Kudlow'un Çin ile sürekli ve sağlam müzakereler için olası bir zaman çizelgesi açıklamasından birkaç saat sonra yaptı açıklamada, "Çin ile işlerin iyi gittiğini, görüşüldüğünü", ancak anlaşmaya varmak için hazır olmadıklarını söyledi.

Öte yandan dikkatler aynı zamanda, Kansas Fed’in Cuma günü düzenleyeceği yıllık Jackson Hole toplantısında yapacağı konuşmaya da çevrilmiş durumda. Yatırımcılar bu konuşmayı, Temmuz ayındaki faiz indirimin ardından eylül ayındaki toplantı da bir faiz indirimine gidilip gidilmeyeceği konusunda işaretler alabilmek için yakından takip edecek. Öte yandan Fed'in Temmuz ayı toplantısının tutanakları Çarşamba günü açıklanacak.

Spot altın, Cuma günü yüzde 0.6 düştükten sonra yüzde 0.5 gerileyerek Londra saati ile 06:55'te ons başına 1,505.60 dolara indi. Fiyatlar geçen hafta 1,535.11 dolar ile Nisan 2013'ten bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Cuma günü Aralık 2018'den bu yana en yüksek seviyesinden kapanmasının ardından fazla değişmedi.

Inditrade Derivatives & Commodities emtia ve Döviz başkanı Harish Galipelli, "Altın kar realizasyonlarından dolayı son zirvelerinden geri çekiliyor ve dolardaki güçlü seyir de fiyatlar üzerinde aşağı baskı oluşturuyor" dedi ve "Piyasanın hafif aşırı yükselmesinden dolayı aşağı bir düzeltme gelebilir ve fiyatlar bu düzeltmede ideal olarak 1,480 seviyesine gerilemeli" değerlendirmesinde bulundu.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.6 düşerken, platin yatay seyretti ve palladyum yüzde 0.2 değer kazandı.

Piyasada izlenecek önemli olaylar şöyle;

*ABD Emtia Vadeli İşlemler Komitesi'nin 13 Ağustos haftası için açıkladığı verilere göre, para yöneticileri altında yükseliş beklentisi ile açtıkları pozisyon (uzun pozisyon) sayısını 7,144 azaltarak 277,968'e indirdi.

*Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları Cuma günü Mart 2013'ten bu yana en yüksek seviyesine tırmandı ve gümüş ETF'lerindeki varlıklar rekor seviyeye çıktı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)