BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın, temkinli hareket ediyor----

Altın, temkinli hareket ediyor

Altın, temkinli hareket ediyor
26 Ağustos 2022 - 11:42 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 1.024,4 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.680 lira, Cumhuriyet altını 6.864 liradan satılıyor


Dün, ons fiyatı ve dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,5 artışla 1.027,2 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne düşüşle başlamasının ardından saat 11.00 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,3 altında 1.024,4 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.680 lira, Cumhuriyet altını da 6.864 liradan satılıyor.

Dün yüzde 0,4 artışla günü 1.758,7 dolardan tamamlayan altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışının yüzde 0,4 altında 1.752,4 dolardan işlem görüyor.

Analistler, enflasyon ve resesyon ikilemi arasında kalan yatırımcıların merkez bankalarının aksiyonlarına ilişkin daha fazla netlik beklediğini belirterek, piyasaların Jackson Hole Ekonomi Politikaları Sempozyumu'nda ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın bugün yapacağı konuşma öncesinde yatırımcıların temkinli hareket ettiğini söyledi.

Fed'in eylüldeki faiz kararına ilişkin 75 baz puanlık faiz artışı ihtimalinin yüzde 63'e yükseldiğini aktaran analistler, Powell'ın bugünkü konuşmasında Fed'in olası adımlarına ilişkin ipuçları aranacağını kaydetti.

Analistler, bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, ABD'de kişisel gelir ve harcamalar ile Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksinin izleneceğini ifade ederek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.720 doların destek, 1.780 doların direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Haftaya 1746 seviyesinden başlayan ons altın, hafta boyunca gösterdiği dalgalı seyir ile, haftanın son işlem gününde haftaya başlangıç seviyesinin bir miktar üzerinde fiyatlanıyor. Dün piyasalar ABD tarafından gelen işsizlik maaşı başvurularını ve GSYİH 2. çeyrek verilerini takip etti. İşsizlik maaşı başvuruları ilgili haftada 2bin düşerek 243bin olarak açıklandı. Diğer taraftan dün, salgın sonrası gayrimenkul sektöründe yaşanan krizi engellemek için büyük destek paketleri açıklayan Çin, 1 trilyon yuanlık yeni paket açıkladı. Açıklanan yeni paketle, kısıtlama döneminde yavaşlayan ekonomik faaliyetlerin canlanmasını sağlamak amaçlanıyor. Kansas City Fed Başkanı Esther George, Fed’in ekonomiye baskı yapacak oranda Faiz arttırmadığını savundu ve faiz oranlarının bir süre için yüzde 4’ün üzerine yükselmesi gerekebileceğini belirtti. Yeni günde bütün gözler Fed Başkanı Powell’ın Jackson Hole toplantısında ki konuşmasında olacak. Faiz artışlarını büyüklüğü ve hızı konusunda ipuçları aranacak. Konuşma ile beraber küresel anlamda volatilite oldukça artacaktır. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1768 – 1785 – 1802 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1727 – 1711 – 1697 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

A1 Capital Yatırım bülteninde, 'Ons/Altın’da tepki hareketi etkisini sürdürürken, dün %0.42 değer kazanımı ile 1758.65$’dan kapanış gerçekleşti. Kısa vadeli göstergelerde hafif toparlanma çabası yaşanmasına rağmen şimdilik net güç kazanımı görmüyoruz. Tepki hareketlerinin güç kazanabilmesi için düşüş trend direnci konumunda olan 1760$’ın üzerinde kapanış gerçekleşmeli. Aksi halde tekrar geri çekilme eğilimi görebiliriz. Bu nedenle kısa vadeli yönkonusundan 1760$ yakından takip edilmeli.
Gram/Altın’da tepki hareketi etkisini sürdürürken, dün %0.46 oranında yükseliş ile 1027TL’den kapanış gerçekleşti. Kısa vade açısından önemli ortalama olarak gördüğümüz 22 günlük ortalamanın üzerine çıkılırken, kısa vadeli göstergelerde toparlanma çabası sürüyor. 1042 seviyesi önemli direnç konumunu koruyor. Yükseliş hareketinin güç kazanabilmesi için bu seviyenin üzerinde kapanış gerçekleşmeli. 1000 ve 950TL seviyelerini ise kısa vadeli dirençler olarak takip edeceğiz.' denildi

Hisse senedi piyasaları Jackson Hole’a nasıl tepki verecek?

 

Dolar için kritik gün

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)