BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın Tasarruf Sistemi Projesi devreye girdi ----

Altın Tasarruf Sistemi Projesi devreye girdi

Altın Tasarruf Sistemi Projesi devreye girdi
02 Mart 2022 - 00:32 www.finansgundem.com

Sistemle yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması amaçlanıyor

FİNANSGUNDEM.COM

Yastık altı altınların ekonomiye kazandırılmasının hedeflendiği Altın Tasarruf Ekosistemi Projesi devreye alındı.

Proje kapsamında "www.altin.gov.tr" internet sitesi açıldı. Sitede sisteme ve işleyişi dair bilgiler yer alıyor. Ayrıca sisteme dahil banka bilgisi de bulunuyor.

Altın Tasarruf Sistemi temel olarak üç sistem üzerinden işletilecek. Bunlar "Darphane Çeyrek Altın Sistemi", "Kuyumcu Altın Değerlendirme Sistemi (KAD-SİS)" ve "Banka Altın Değerlendirme Sistemi (Banka ADS)"

Peki bu sistemler kısaca neyi ifade ediyor?

1-Darphane Çeyrek Altın Sistemi
Tasarruf sahipleri Darphane tarafından üretilen çeyrek, yarım, tam, iki buçukluk ve beşlik altınını Darphane Kazandıran Çeyrek Hesap Sistemi'ne dahil bankalarda açacakları hesaplarına yatırabilecekler.

Tasarruf sahipleri hesaplarına yatırdıkları altın birikimlerini, birkaç gün önceden haber vermek kaydıyla Darphane tarafından yeni üretilmiş olarak banka şubelerinden alabilecekler.

2-Kuyumcu Altın Değerlendirme Sistemi (KAD-SİS)
KAD-SİS tasarruf sahiplerinin Türkiye’nin her yerindeki yetkili kuyumcular aracılığı ile Banka hesabına kolayca altınını aktarmayı sağlayan bir sistem olarak tasarlandı. Amaç bankalara gitmeden yetkili kuyumcular üzerinden hesabına altınını aktarabilmek.

3-Banka Altın Değerlendirme Sistemi (Banka ADS) nedir
Vatandaşların fiziki altın birikimlerini, sisteme dahil banka şubeleri ve bankalarla anlaşmalı kuyumcular üzerinden, hesabına aktarmasını sağlayacak.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xyz02 Mart 2022 11:51

    Hazinedeki yedek akçeyi yani kefen parasını ye gözünü vatandaşın kefen parasına dik. Allah sonumuzu hayretsin. Hangi ülke milletinden küpesini ve yüzüğünü ister. Ülke savaşta veya işgal edildide bizim mi haberimiz yok.

  • FRZ02 Mart 2022 12:52

    Ekonomi bitik liyakatsız ve bilimsel gerçeklere ters hareket ederek ortacag gerisinin dogmalarıyla gelinen sonuç

  • Volkan02 Mart 2022 10:35

    Saçma sapan anlamsız uygulamalar Faizleri gerçek enflansyon üstü arttırıp ortacag gerisindeki bugün için en ufak faydası olmayan aksine zarardan başka bişeye yaramayan dogmaları terk edip inatlaşmayı terk ederek TL ye yüksek faiz vererek değer kazandırmaktan başka ekonominin doğru yolu bulması imkansız ötesi

  • Türkoğlutúrk02 Mart 2022 07:09

    Satacak kalmayınca, vatandaşın kefen parasına göz diktiler.zaten camide para toplamayı yasaklasan dinsizim derler

  • Doble02 Mart 2022 11:12

    Aynen faizleri inatla arttırmamak icin saçma sapan uygulamalar deniyorlar ekonomiye ülkeye en ufak faydası olmayan

  • Türksoy02 Mart 2022 10:41

    Faizleri arttırmamak için bin türlü dalavere Faizleri arttırmadıkları sürece ülkenin ekonomik krizden çıkması butür güven dışı cagdışı ekonominin bilimsel gerçeklerine ters uygulamalarla kurtulması mümkün değil faiz faiz faiz Türk parasına yüksek getiri verip piyasaları sakinkeştirip tüketimi kısıp dövizi geri çekip güveni Türk parasına değer kazandırıp ekonominin fabrika ayarlarına dönüp zaman kazanmaktır bunun için ekonomist olmaya falan gerek yoktur