BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın "tarife" haberleri ile sakin seyretti----

Altın "tarife" haberleri ile sakin seyretti

Altın tarife haberleri ile sakin seyretti
16 Mayıs 2019 - 14:13 www.finansgundem.com

Altın fiyatları, ABD'nin otomobil ithalarına tarife artışlarını 180 gün ertlemesi ile sakin seyretti

Altın fiyatları, yatırımcıların, Washington'ın Çin ile ticaret gerilimini artırmaya devam etmesine karşın, otomobillere uygulayacağı tarife artışlarını ertelemesinden dolayı biraz rahatlamaları ile birlikte sakin seyretti.

Bloomberg tarafından görülen bir icraat ABD Başkanı Donald Trump, Avrupa Birliği (AB) ve Japonya'ya, yeni otomobil tarifelerini ertelemeye karşılık, ABD'ye otomobil ithalatını "sınırlayacak ya da kısıtlayacak" bir anlaşma üzerinde mutabık kalmak için 180 gün verdi.

Aynı zamanda, Trump, Huawei Technologies Co.'nun ABD'ye ve ABD'li tedarikçilere girişini yasaklamak için harekete geçerek, Çin ile 5G teknoloji ağlarının hakimiyetine yönelik mücadelesini artırdı. ABD ve Çin'den Çarşamba günü gelen ekonomik verilerin beklenmedik bir şekilde kötü çıkması da ticaret savaşının küresel ekonomi üzerinde baskı oluşturabileceği endişelerini artırdı.

Spot altın fazla değişmeyerek Singapur saati ile 12:17'de ons başına 1,296.36 dolarda kaldı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 yükseldi be bu hafta yüzde 0.4 değer kazandı.

Singapur'da Phillip Futures analisti Benjamin Lu, "Güvenli liman alımları, ABD-Çin ticaret belirsizliklerinden destek bulmasına karşın, güçlü dolar ile rekabet etmek zorunda," dedi ve "Güvenli liman alımları ayrıca Trump'ın otomobil ithalat tarifelerindeki artışı ertelemesinden dolayı da kontrol altında. Altının güçlü bir yukarı ivme kazanamaması ile birlikte, 1,302 dolar civarında sağlam bir direnci var" şeklinde görüş bildirdi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.1 ve palladyum yüzde 0.8 düşerken, platin fazla değişmedi.

Piyasada izlenecek önemli olaylar şöyle;

Trump Çarşamba günü, Huawei ve Çinli telekomünikasyon şirketi ZTE Corp.'un ABD'de ekipman satışılarına kısıtlama getirmesi beklenen kararnameyi imzaladı. Bunun ardından, ABD Ticaret Bakanlığı, Huawei'yi ABD'li şirketlerle iş yapmaya yasaklama getiren karalisteye aldı.

Asya hisse senetleri karışık seyrederken ve ABD endeks vadelileri düşerken, yen hafifçe yükseldi.

Sprott Inc.'ye göre, altın, Çin'in misillemede bulunarak ABD'ye tarifeleri artırmasının küresel ekonomiye yönelik olumsuz beklentileri güçlendirmesinin ardından birkaç aylık bir ralli yapabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)