BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın talebi rekor kırdı----

Altın talebi rekor kırdı

Altın talebi rekor kırdı
10 Şubat 2014 - 13:05 www.finansgundem.com

Çin'de altın tüketimi ve üretimi, fiyatlardaki düşüşün mücevher ve külçe altın talebini artırması sonucu rekor kırdı

Çin'de altın tüketimi ve üretimi, ayı piyasasına giren fiyatların mücevher ve külçe altın satışlarını artırması spnucu rekor seviyeye yükseldi ve bu durum, küresel altın talebinin batıdan doğuya kaydığını işaret ediyor.

Altın kullanımı, China Gold Association'ın verilerine göre, 2013 yılında önceki yıla göre yüzde 41 artarak 1,176.4 tona ulaştı. Beijing merkezli kuruluş, altın üretiminin yüzde 6.2 yükselerek 428.16 tona çıktığını ve böylelikle Çin'in yedi yıl üst üste en büyük altın üreticisi olduğunu kaydetti.

Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) varlıkların rekor hızda daralması ile birlikte altın talebinin doğuya kaydığını işaret eden Dünya Altın Konseyi'ne göre, Çin geçen yıl muhtemelen Hindistan'ı geçerek dünyanın en büyül altın kullanıcısı oldu. Altın geçen yıl, Fed'in, varlık fiyatlarında yükselişe neden olurken enflasyonda artış getirmeyen tahvil alım programını daraltmaya hazırlanması ile birlikte, 1981'den bu yana en hızlı yıllık kaybını yaşadı.

Shanghai Leading Investment Management Co. ortaklarından Duan Shihua, "Çin'in altın tüketimindeki güçlü artış, fiyat düşüşlerinin sınırlı kalmasına yardımcı oldu," dedi ve "Çin talebi sürerse, bu durum, uzun dönemli yukarı yönlü faktör olacak" şeklinde görüş bildirdi.

Spot altın geçen yıl, Fed'in Aralık ayında aylık varlık alımlarını azaltma kararı alması ile birlikte, yüzde 28 düşerek, 12 yıllık rallisini sona erdirdi. Fiyatlar bugün Beijing saati ile 12:10'da ons başına 1,269.32 dolar seviyesindeydi. Altın, Eylül 2011'deki rekor seviyesi olan ons başına 1,921.15 dolardan yüzde 34 düşmesine karşın, bu yıl yüzde 5.3 yükselmiş durumda.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)