BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın talebi dört yılın dibinde----

Altın talebi dört yılın dibinde

Altın talebi dört yılın dibinde
14 Kasım 2013 - 14:09 www.finansgundem.com

Küresel altın talebi, değerli metaldeki 10 yıllık rallinin son bulması ve Hindistan'da azalan tüketimle dört yılın dibine geriledi

Dünya Altın Konseyi, küresel altın talebine dair rakamları açıkladı. Buna göre Temmuz-Eylül döneminde küresel altın talebi 869 ton olarak gerçekleşti. Böylelikle altın talebi 2013’ün üçüncü çeyreğinde dört yılın en düşük seviyesine gerilemiş oldu. Bir önceki yılın aynı dönemine göre ise talep yüzde 21 geriledi.

'BOĞA PİYASASI SONA ERMİŞ GİBİ DURUYOR'
Dünya Altın Konseyi’nden Yatırım Direktörü Marcus Grubb, piyasadaki yönelimin değiştiğini söyledi. “Altında geçtiğimiz 10 yıldakine benzer kazanımlar elde etmek olası görünmüyor” diyen Grubb, “Boğa piyasası sona ermiş gibi duruyor çünkü son 13 yıldır ilk kez altında kayıplı bir yıl göreceğiz” şeklinde konuştu. 2001’den bu yana her yıl sürekli yükseliş gösteren altın fiyatları 2013’ün başından bu yana ise yüzde 24 değer kaybetti.

HİNDİSTAN ETKİLİ OLDU
Küresel altın talebinin gerilemesinde dünyanın bir numaralı altın tüketicisi olan Hindistan’da talebin düşmesi etkili oldu. Ülkede lüks ithalatın bir numaralı kalemi olan altın tüketimini azaltmak isteyen hükümetin getirdiği ek vergiler tüketimi olumsuz etkiledi.

BİRİNCİLİĞİ ÇİN'E KAPTIRACAK
Hindistan’da üçüncü çeyrekte yüzde 32 düşen altın talebi 148 ton olarak gerçekleşti. Hindistan’ın yıl sonunda altın tüketimindeki birinciliğini Çin’e kaptırması bekleniyor.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)