BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın talebi doğuya kayıyor----

Altın talebi doğuya kayıyor

Altın talebi doğuya kayıyor
14 Kasım 2013 - 11:45 www.finansgundem.com

Küresel altın piyasası satışlarında Asya ve Ortadoğu pazarının payı yükselirken, Avrupa düşüşe geçti

Dünya Altın Meclisi (WGC) tarafından yapılan bir açıklamada Çin, Hindistan ve Ortadoğu'da Eylül ayı itibariyle geçen 12 ay boyunca altına olan talebin patlama yaşaması ve Avrupa'daki satışların azalması küresel külçe altın piyasasının batıdan doğuya kaydığını gösterdiği belirtildi.
Çin'in mücevherat, sikke ve külçe altına olan talebi yüzde 30 artarak 996.3 tona ulaşırken, Hindistan'da kullanım yüzde 24 arttı ve 977.6 ton oldu. Bloomberg verilerine göre Avrupa'da altın talebi yüzde 11 düştü, bu düşüşe ise Fransa, İsviçre ve Birleşik Krallık öncülük yaptı. Asya ve Ortadoğu'nun küresel satışlarda payı geçtiğimiz 12 ay boyunca yüzde 65'ten yüzde 68'e yükselirken, Avrupa'nın payı yüzde 11'den yüzde 8.3'e indi.
Altının Nisan ayında ayı piyasasına gerilemesi sonucu Asya ve Ortadoğu'da talep patlaması yaşanırken, exchange-traded ürünlerden çıkışlar da dengelenmiş oldu. Külçe altın, Fed'in varlık alımlarını gözden geçirdiğini açıklamasıyla beraber 2000 yılından bu yana ilk kez yıllık kayba doğru ilerliyor.
WGC açıklamasında "Tüketici talebindeki büyümenin geniş bir kısmı doğu piyasalarından geldi. Son zamanlardaki dinamikler gösterdi ki Asya'dan gelen talep batıda yaşanan altın piyasasından çıkışları dengelemek için yeterli oldu" ifadeleri kullanıldı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)