BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın stoğu 3 yılda 200 tona ulaştı----

Altın stoğu 3 yılda 200 tona ulaştı

Altın stoğu 3 yılda 200 tona ulaştı
15 Ekim 2013 - 12:24 www.finansgundem.com

Yapı Kredi Perakende Bankacılık Pazarlama Grup Direktörü Mehmet Cemalcılar açıkladı

Yapı Kredi açıklamasında görüşlerine yer verilen Cemalcılar, altının toplam mevduat içindeki payının binde 3'ten yüzde 2'ye yükseldiğini dile getirerek, Eylül 2013 sonu itibariyle altın fonları 693 milyon liraya, yani yaklaşık 8,1 tona yükseldi.

Bankaların altın stokunun 200 tona ulaştığını belirten Cemalcılar, "2010 yılında bankalardaki altın tutarı 25 ton iken üç yılın sonunda bu tutar 175 tonluk bir artışla toplam 200 tona ulaştı" dedi.

Yapı Kredi olarak altın bankacılığı konusunda çeşitli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Cemalcılar, bunlardan en önemlisinin "Yapı Kredi Altın Günleri" olduğunu ifade etti.  

Cemalcılar, uygulama ile ilgili olarak şunları kaydetti:

"Bu uygulama ile müşterilerimiz çeyrek, yarım veya cumhuriyet altını, bilezik, yüzük, kolye gibi ziynet eşyalarını şubelerimize getirebiliyorlar. Eksperlerimizin belirleyeceği değer karşılığında miligram altınları vadesiz altın mevduat hesaplarına yatırabiliyorlar. Yapı Kredi'nin Altın Günleri etkinliği sayesinde banka müşterilerimiz altınlarını bozdurmadan hesaplarında değerlendirebiliyor.

Alım-satım işlemi olmadığı için altınları kur kaybına uğramıyor. Bu sayede altınlar değer kaybetmeden çalınma veya kaybolma riski de ortadan kalkıyor. Müşterilerimiz dilerse hesaplarındaki altını Vadeli Altın Hesabı'nda değerlendirip hem altınlarına altın katabiliyor, hem de altının muhtemel değer artışından yararlanabiliyor. Yapı Kredi Şubelerimizde düzenlenen Altın Günleri ile ilgili detaylı bilgiyi internet sitemizden de müşterilerimiz öğrenebilir."

"Müşteri başına ortalama hacim 200 gram"

Yapı Kredi olarak altın toplama işlemlerinde müşteri başına ortalama 200 gram hacme ulaştıklarını bildiren Cemalcılar, Yapı Kredi Altın Günleri çalışmalarına ek olarak, vadesiz altın mevduatı ürünüyle en az 1 TL karşılığında döviz işlemi yapar gibi altın işlemi gerçekleştirildiğini kaydetti.  

Cemalcılar, Yapı Kredi altın bankacılığı uygulamaları sayesinde müşterilerinin işçilik maliyeti ödemeden, gramajı az, düşük ayarlı eski tarihli altın alma, altınların çalınması gibi risklerden uzak ve güvenli bir şekilde miligram bazında altın alabildiğini vurguladı.

Mehmet Cemalcılar, "Ayrıca, bankamızdaki diğer tüm altın hesaplarına altın havalesi yapabiliyorlar. Yapı Kredi şubelerinden veya www.yapikredi.com.tr'den açılabilen vadesiz altın hesabı sahipleri, bu hesaplarını banka kartlarına ya da kredi kartlarına tanımlatarak altın alım-satım ve havale işlemlerini ATM kanalıyla da gerçekleştirebiliyor. Bankamızdaki fiziki altın teslimatları İstanbul Altın Borsası tarafından tescil edilen 1 kilogramlık külçe altınlar ile yapılıyor. Daha çok KOBİ ve Ticari Bankacılık müşterilerimiz tarafından tercih edilen bu ürünümüzün yanı sıra vadeli altın mevduatı ile de müşterilerimiz, 31 günden 365 güne kadar vade seçenekleriyle altının getirisine ilave olarak faiz kazancı da elde edebiliyorlar" değerlendirmesinde bulundu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)