BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın soruşturması yatırımcıları ürkütebilir----

Altın soruşturması yatırımcıları ürkütebilir

Altın soruşturması yatırımcıları ürkütebilir
09 Nisan 2014 - 07:02 www.finansgundem.com

John Hathaway, Londra’daki altın fiksiyle ilgili soruşturmanın yatırımcıları bu metalden uzaklaştırabileceğini söyledi

Altın ve değerli metal madenciliği hisselerinde dünyanın en büyük yatırımcılarından biri olan Tocqueville Asset Management’ın başkanı John Hathaway, Londra’daki altın fiksiyle ilgili soruşturmanın yatırımcıları bu metalden uzaklaştırabileceğini söyledi.

2 milyar dolarlık altın yatırımını yöneten şirketin başkanı, “Biz bu alandaki para yöneticileri olarak fiyat hareketlerinden çok yatırımcılarda hakim olan Londra merkezli fiyatlamanın fazla tuhaf, fazla anlaşılmaz olduğu algısından zarar gördük,” diye konuştu.

Tocqueville Gold Fund’un portföyünün yaklaşık yüzde 10’unu fiziksel altın geri kalanını ise madencilik şirketlerinin hisseleri ve altına bağlı diğer varlıklar oluşturuyor.

Hathaway, “Fiyatlarda inip çıkışlar doğaldır ama bu işte bir sahtecilik varsa o zaman emeklilik fonları ve benzerlerine bulaşmazsınız. Yatırımcılar, ‘Yok burası yatırım yapılamayacak kadar tekinsiz görünüyor,” hissiyle hareket eder,” dedi.

Londra altın fiksi—Barclays, Deutsche Bank, HSBC, Bank of Nova Scotia ve Société Générale arasında iki günlük konferans bağlantılarıyla gerçekleştirilen fiyat belirleme süreci—halen piyasa göstergeleriyle ilgili daha geniş çaplı bir araştırmanın parçası olarak soruşturma altında.

Söz konusu beş banka ayrıca ABD yatırımcıların anlaşmalı olarak fiyat manipülasyonu yaptıkları iddiasıyla açtığı davalarla karşı karşıya.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)