BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın son 1 ayın zirvesine yakın seyrediyor----

Altın son 1 ayın zirvesine yakın seyrediyor

Altın son 1 ayın zirvesine yakın seyrediyor
26 Mart 2019 - 10:51 www.finansgundem.com

Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini ABD'den gelen resesyon işaretlerine çevirmesi ile 1 ayın zirvesi yakınında tutundu.

Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini ABD'den gelen resesyon riski işaretlerine çevirmeleri ile birlikte son bir ayın en yüksek seviyesi yakınında tutundu.

Chicago Fed Başkanı Charles Evans Pazartesi günkü açıklamasında, tahminlerin hayalkırıklığı yaratması durumunda, Fed'in faiz artırımlarına ara verebileceğini ya da para politikasını gevşetebileceğini söyledi. Geçen hafta, ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi, ABD ve Almanya ekonomilerinden gelen zayıflık işaretleri ile birlikte, 2017'den bu yana ilk kez üç ay vadeli bono faizlerinin altına indi. 

Spot altın, yüzde 0.5 yükselişle ons başına 1,328 dolara kadar çıkarak 27 Şubat'tan bu yana en yüksek seviyesini görmesinin ardından Londra saati ile 06:20'de yüzde 0.2 aşağıda 1,319.30 dolar seviyesinde seyrediyordu.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi Pazartesi günü yüzde 0.1 düştükten sonra yüzde 0.1 yükseldi.

Kotak Securities analisti Madhavi Mehta, "Hisse senedi piyasalarında ve tahvil faizlerindeki istikrar altın fiyatlarının zirvelerden gevşemesine yol açtı," dedi ve "Altın, küresel ekonomik görünümün bozulması ile gelen güvenli liman alımlarından destek bulmaya devam ediyor. Bu halihazırda tahvil faizlerindeki düşüşte ve aynı zamanda büyük merkez bankalarının para politikası duruşlarındaki değişimde yansımasını buluyor. Bu ve bunun yanında ABD ve Çin arasındaki ticaret görüşmelerindeki olumsuzluklar ve Brexit olasılığının kötü bir hal alması hisse senetleri için iyi olmayacak ve bu durum altın ve diğer güvenli liman varlıklarının çekiciliğini artıracak" şeklinde değerlendirmede bulundu.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.2 düşerek ons başına 15.5006 dolara inerken, platin yüzde 0.7 ve palladyum yüzde 0.1 değer kaybetti. 

Piyasada izlenecek önemli olaylar şöyle;

*ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi, Pazartesi günü 4 baz puan gerileyerek yüzde 2.4 ile Aralık 2017'den bu yana en düşük seviyesini görmesinin ardından 4 baz puan yükseldi.

*İngiltere ParlamentosuBrexit sürecinin kontrolünü Başbakan Theresa May'den aldı ve şimdi İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden nasıl ayrılacağına karar vermenin yollarını arayacak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)