BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa‘Altın’ senaryolar yazıldı: Bir iyi bir kötü!----

‘Altın’ senaryolar yazıldı: Bir iyi bir kötü!

‘Altın’ senaryolar yazıldı: Bir iyi bir kötü!
08 Temmuz 2021 - 15:10 www.finansgundem.com

Dünya Altın Konseyi, Oxford Economics'in senaryolarını kullanarak altın için 2021 yılında hem yükseliş hem düşüş yönünde analizini yayınladı

Dünya Altın Konseyi, 6 aylık araştırma raporunda 2021 yılı için birden çok senaryolarla altın fiyatlarının seyrini analiz etti.

Analizde, altının performansının yüksek oranda ABD tahvil faizlerine ve aşılamalar ile ekonomilerdeki normalleşmelere bağlı olduğunu belirterek, bunun altının genel seyrine uyumlu olduğunu buna karşın merkez bankalarının parasal sıkılaşma konusunda çok temkinli ve yavaş olmasını beklediklerini ileten konsey, düşük faizlerin olduğu ekonomik ortamın, yapısal değişiklikler de yarattığına dikkat çekti.

Yatırımcıların daha fazla getiri için, daha fazla riskli varlık alımı yapmaları ile parasal sıkılaşmalarla risk yönetim stratejilerinin yeniden gözden geçirilmesinin zorunlu olduğunu da belirtti.

Aşağı yönlü risklere karşı güvenli liman olarak portföyde altın bulundurma ihtiyacının artacağının altını çizen konsey, bunun sadece bireysel ve kurumsal hesaplarl sınırlı kalmayıp, merkez bankaları hesaplarında da 2021 yılının ilk yarısında altın pozisyonlarını artırdığının görüldüğünü dile getirdi.

Senaryo: Enflasyon %3'ü geçerse

Çalışmada merkez bankalarının altın alımı eğiliminin devam etmesini bekleyen konsey, net altın alımının 2020 yılındakinden daha fazla ya da aynı olmasının beklendiğini vurguladı.

ABD’de enflasyonun yüzde 3’ten fazla olduğu yıllarda altının yıllık ortalama getirisinin yüzde 15 olduğunun altını çizerek, yatırımcılar için enflasyonun şu an ana endişelerden biri olduğunu ama bunun altını destekleyeceğini belirtti.

Senaryo: En kötü getiri, en iyi getiri

Oxford Economics, senaryolarına göre altının 2021 yılında ne kadar getiri sağlayabileceğini de hesaplayan konsey, altın için en kötü senaryoda normalleşmenin artmasıyla tüketicilerin tasarruflarını bozarak harcamaya odaklanması ve böylelikle ekonomilerdeki toparlanmada altının 2021 yılını yüzde 1 kazançla kapatmasını bekliyor.

Korona virüsün yeni varyantları etkisiyle salgının uzaması halinde, sarı metalin fiyatının 2021’de yüzde 11’den fazla yükselmesini bekleyen konsey, toparlanmanın giderek hızlandığı ortalama senaryoda ise altının yüzde 6 civarında getiri sağlayacağını düşünüyor.

Altında yükseliş tepkileri zayıf kalıyor

TCMB brüt döviz rezervleri artış gösterdi

Kamu bankalarına yeni sermaye enjeksiyonu iddiası

Y kuşağının yaptığı 3 finansal planlama hatas

Credit Suisse’in ünlü isminden boğa piyasası uyarısı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)