BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın, riskten kaçışla 9 yılın zirvesine tırmanıyor----

Altın, riskten kaçışla 9 yılın zirvesine tırmanıyor

Altın, riskten kaçışla 9 yılın zirvesine tırmanıyor
09 Temmuz 2020 - 11:17 www.finansgundem.com

Altın fiyatları, korona virüse ilişkin endişelerin güvenli liman talebini desteklemesi ile 2011'den beri en yüksek seviyesi civarında seyretti

Altın fiyatları, korona virüs pandemisinin yayılmasına ilişkin endişelerin güvenli liman niteliğindeki varlıklara talebi artırması ve dolardaki gerileme ile birlikte yaklaşık 9 yılın en yüksek seviyesi yakınlarında seyretti.

ABD'de teyit edilmiş vaka sayısı 3 milyonu geçti ve bu sayı tüm dünyadaki vaka sayısının dörtte birini oluşturuyor. Ülkenin en kalabalık iki eyaleti Kaliforniya ve Teksas, neredeyse en yüksek vaka ve can kaybı sayılarını açıkladı.

Öte yandan, Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, ABD'de virüsün yayılmasına ilişkin son verilerin aşağı yönlü riskleri artırdığını söyledi Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic de, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ekonomik toparlanmanın yatay hale gelmesi durumunda ilave adımlar atılabileceğini söyleyerek Mester ile benzer görüşleri dile getirdi.

Spot altın fazla değişmeyerek Singapur saati ile 08:09'da ons başına 1,809.01 dolarda kaldı. Fiyatlar Çarşamba günü 1,818.02 dolar ile Eylül 2011'den beri en yüksek seviyesini gördü.

Fiyatların Çarşamba günü itibariyle beş gün üst üste yükselmesinin ardından, altının RSI göstergesi 71.5 seviyesine tırmandı. Bu göstergenin 70 seviyesinin üzerine çıkması, bazı yatırımcılar tarafından varlığın düşmeye hazırlandığının bir işareti olarak görülüyor.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.1 düşerken, platin ve paladyum yüzde 0.3 yükseldi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)