BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAltın rallisi kısa sürede bitmeyecek----

Altın rallisi kısa sürede bitmeyecek

Altın rallisi kısa sürede bitmeyecek
24 Nisan 2020 - 11:40 www.finansgundem.com

Altın beklenenin üzerinde kazançlı bir hafta geçirirken RBC Capital Markets’e göre altının yükselişi test edilse de yakın zamanda bitmeyecek

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Helima Croft önderliğindeki RBC analistleri, hazırladıkları notta, "Düşük faizler, yoğun teşvikler ve yüksek belirsizlikten oluşan kombinasyon, hisse senedi piyasalarının somut bir şekilde iyileşmesinden bağımsız olarak, altına olan talebi artığı ancak bunlar yüksek fiyatlarla çakışmayabilir" dedi.

Altın, korona virüs pandemisinin hükümetlerin ve merkez bankalarının daha önce görülmemiş büyüklüklerde teşvik programlarını uygulamaya koymasına yol açması ve piyasalardaki kargaşadan dolayı güvenli liman arayan yatırımcıların altın destekli Borsa fonlarına (ETF) yönelmelerinin etkisi ile 7 yılın en yüksek seviyesi yakınında seyrediyor. Fed, Avrupa Merkez Bankası (AMB) ve Japonya Merkez Bankası'nın gelecek hafta düzenleyecekleri politika toplantıları dolayısıyla ilave teşviklerin gelebileceğine ilişkin beklentiler arttı. ABD'de Temsilciler Meclisi 484 milyar dolarlık virüs destek paketini onaylayarak imzalaması için Başkan Donald Trump'a gönderdi.

RBC, en azından küresel "her ne gerekiyorsa yapılacak" politikalarının geri çekildiğinin görülmeye başlamasına kadar, düşüşlerde altın almaya devam edeceklerini kaydetti ve bu anın altın için gerçek bir test olacağını ifade etti.

Altın Perşembe günü, ABD'de haftalık işsizlik başvurularının tekrar güçlü bir seviyede çıktığını ve beş haftalık toplam başvurularının 26 milyonu aştığını gösteren verilerden de destek buldu. Petrol piyasalarında fiyatların bu hafta kayıplarının bir kısmını geri almadan önce tarihte ilk kez eksi seviyelere düşmesine yol açan kargaşa da altına güvenli liman alımlarının gelmesine yol açtı.

Spot altın yüzde 0.5 düşerek Singapur saati ile 09:25'te ons başına 1,722.20 dolara indi ve böylelikle bu haftanın kazancı yüzde 2.4'e geriledi. Fiyatlar geçen hafta 1,747.36 dolar ile 2012'den beri en yüksek seviyesini gördü.

Gram altın 386 lira seviyelerinde

Altında yükseliş devam ediyor

Altında yüzde 50 oranında artış bekleniyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)