BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın küresel görünüm endişeleri ile 1,500 dolar civarında tutundu----

Altın küresel görünüm endişeleri ile 1,500 dolar civarında tutundu

Altın küresel görünüm endişeleri ile 1,500 dolar civarında tutundu
03 Ekim 2019 - 09:52 www.finansgundem.com

Altın fiyatları, küresel ekonomiye ilişkin olumsuz beklentilerin etkisi ile 1,500 dolar civarında tutundu

Altın fiyatları, ABD'nin hayalkırıklığı yaratan ekonomik verilerinin Fed'in ilave faiz indirimlerine gidebileceğine ilişkin beklentileri güçlendirmesi ve yatırımcıların altın destekli exchange fonlarındaki (ETF) varlıklarını artırmalarının ardından sekiz haftanın en düşük seviyesinden başlattığı yükselişini sürdürdü.

Altın Çarşamba günü, ABD'de açıklanan ADP özel sektör istihdam verisinin Eylül ayında beklentilerin gerisinde kalması ve önceki ayki istihdam artışının aşağı yönde revize edilmesinin ve bunun da imalat sektöründe resesyon, kırılgan küresel ekonomik görünüm ve ticaret savaşının istihdamı olumsuz etkilemekte olduğunu işaret etmesinin ardından ralli yaptı. ADP verisi, ABD'de imalat sektörü göstergesinin son 10 yılın en düşük seviyesine indiğini gösteren veriden bir gün sonra geldi.

Dikkatler şimdi Perşembe günü açıklanacak hizmet sektörü satın alma yöneticileri endeksi (PMI) verilerine ve Cuma günkü ABD tarım dışı istihdam verisine çevrildi.

Spot altın yüzde 0.2 yükselerek ons başına 1,502.85 dolara kadar çıktıktan sonra Singapur saati ile 13:00'te 1,498.67 dolar gelerek önceki kapanış seviyesine yaklaştı. Metal Çarşamba günü yüzde 1.4 ile 23 Ağustos'tan bu yana en büyük yükselişini gerçekleştirdi. Fiyatlar Salı günü 1,459.14 dolar ile 6 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyesine inmişti.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yatay seyretti.

ABD'nin gösterge 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi 2 baz puan düşerek yüzde 1.58'e indi.

Forex.com analisti Fawad Razaqzada, hazırladığı notta, "Bu hafta açıklanacak olan ABD makro verileri beklentileri olumsuz etkilerse ya da diğer bir faiz indirimine ilişkin olasılığın düşmesine neden olmazsa, altın bundan faydalanır" dedi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.1 yükselerek ons başına 17.5720 dolara çıkarken, platin yüzde 0.1 düşerek ons başına 886.51 dolara indi ve palladyum Pazartesi günü ons başına 1,701.93 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördükten sonra yüzde 0.1 değer kazanarak ons başına 1,690.92 dolara ulaştı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)