BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın kritik veri ile düştü----

Altın kritik veri ile düştü

Altın kritik veri ile düştü
08 Mayıs 2015 - 09:44 www.finansgundem.com

Altın, dün açıklanan işsizlik başvuruları verisi sonrası dolardaki güçlenmenin ardından değer kaybetti

Altın, ABD'de dün açıklanan işsizlik başvuruları verisinin, bugün açıklanacak olan Nisan ayı tarım dışı istihdam verisi öncesi işgücü piyasasındaki iyileşmeyi işaret etmesi ve bunun da ABD'de bu yıl faizlerin artırılacağı beklentisini güçlendirmesi sonrası kayıplarını korudu.

Spot altın, dünkü seviyesi olan ons başına 1,184.51 dolardan bugün Singapur saati ile 11:47'de 1,183.29 doalra geldi. Metal dün yüzde 0.7 değer kaybetti. Altın bu hafta yüzde 0.4 yükseldi. Şanghay piyasasında ise altın, dünkü yüzde 0.8'lik kaybın ardından fazla değişmedi.
Altın fiyatları son bir yılda, ABD'de borçlanma maliyetlerinin artırılacağı beklentisinin yatırımcıları daha iyi getiri beklentisine sahip varlıklara yöneltmesi sonucu yüzde 8.2 değer kaybetti. ABD'de daha az sayıda kişi geçen hafta işsizlik maaşından yararlanmak için başvurdu ve bunun sonucu son bir ayda haftalık ortalama başvurular 15 yılın en düşük seviyesine indi. ABD'de bugün açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisinin Nisan ayında, bbeklenenden daha düşük çıkan Mart ayı verisinin üzerinde bir artış göstermesi bekleniyor.

HSBC Securities (USA) Inc. analisti James Steel, "Altın piyasası, kendisi için yük olabilecek güçlü ekonomik veriler arıyor olabilir," dedi ve "Bu bugün açıklanacak olan aylık ABD istihdam verisi olabilir" şeklinde görüş bildirdi.

ABD'de bugün TSİ 15:30'da açıklanacak olan Nisan ayı tarım dışı istihdam verisinin, Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre 228,000 artması bekleniyor. Büyüyen bir ekonomi, politika yapıcılara faiz artırımına gitmeleri için daha fazla imkan sağlıyor. Yüksek faizler ise, yatırımcısına genellikle yalnızca fiyat artışları yoluyla getiri sağlayan altının çekiciliğini azaltıyor.
Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Perşembe günü son üç ayın en düşük seviyesinden yüzde 0.4 yükseldikten sonra, bugün yüzde 0.1 çıkışla 1,167.1 seviyesine ulaştı. HSBC'den Steel, doların halen Nisan ortasındaki zirvesinin altında kalması ile birlikte, piyasanın beklenenden daha iyi çıkabilecek istihdam verisine daha fazla tepki verebileceğini ve bu senaryoya göre, altının yukarıdan ziyade aşağı yönde hareket ihtimalinin daha fazla olduğunu sözlerine ekledi.

Haziran vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, dünkü seviyesi olan ons başına 1,182.20 dolardan 1,182 dolara geldi. Şanghay Altın Borsası'nda, yüzde 99 saflıktaki altının gram fiyatı 236.85 yuan (ons başına 1,186.52 dolar) seviyesinde işlem gördü ve bu haftayı yüzde 1.3 kayıpla geçmeye yöneldi.

Spot altın yüzde 0.2 düşüşle ons başına 16.3018 dolara geriledi ve böylelikle haftalık kazancının bir kısmını geri verdi. Platin dünkü seviyesi olan ons başına 1,131.80 dolardan 1,131.54 dolara geldi ve bu hafta fazla değişmedi. Palladyum yüzde 0.1 kayıpla ons başına 781.41 dolara geriledi ve ikinci haftaya taşıdığı kazancını bir miktar daralttı.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)