BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın kritik faiz kararı öncesi düşüşte----

Altın kritik faiz kararı öncesi düşüşte

Altın kritik faiz kararı öncesi düşüşte
01 Şubat 2023 - 10:59 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, yeni güne düşüşle başlamasının ardından 1.164 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.910 lira, Cumhuriyet altını 7.740 liradan satılıyor

Dün, ons fiyatına paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,4 artışla 1.166 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne değer kaybıyla başlamasının ardından saat 10.35 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,17 altında 1.164 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.910 lira, Cumhuriyet altını da 7.740 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı dün yüzde 0,34 değer kazancıyla günü 1.929 dolardan tamamlamasının ardından, şu dakikalarda 1.925 dolardan işlem görüyor.

Analistler, bugün ABD Merkez Bankası'nın (Fed) açıklayacağı para politikası kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarının yatırımcıların odağında olacağını bildirdi.

Fed'in bugünkü toplantıda politika faizini 25 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakılırken, bankanın faiz artışlarına gelecek toplantıdan sonra ara vermesi bekleniyor.

Bugün ayrıca dünya genelinde imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi, Avro Bölgesi'nde enflasyon ve ABD'de ADP özel sektör istihdamı başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini belirten analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.900 doların destek, 1.950 doların direnç konumunda olduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Ons altın Fed'in faiz kararını bekliyor. Bu akşam Fed'in 25 baz puanlık Faiz artırması beklenirken karar sonrası Fed Başkanı Powell'ın güvercin tonda açıklamalarda bulunması durumunda ons altın desteklenebilir. Yatırımcılar Powell'ın konuşmasında önümüzdeki süreçte faiz artırım patikasına ilişkin ipucu arayacak. Fed son toplantı tutanağında bu yıl içinde faiz indiriminin masada olmadığını ifade etse de yıl içinde faiz indirimi bekleyen yatırımcı sayısında artış izleniyor. Asya'da ise dün Çin İmalat PMI verisinin eşik değer üzerinde gelmesinin ardından bu sabah Caixin İmalat PMI verisi daralmaya işaret etti. Bugün Fed kararının haricinde ABD PMI ve ADP istihdam verileri takip edilecek.' denildi.

Vakıf Yatırım bülteninde, 'Teknik olarak güçlü seyreden ons altında 1,900 seviyesini yukarı trendin korunması adına önemli destek olarak izliyoruz. Bu seviye altında 1,875-1,850 destekleri test edilebilir. 1,950-2,000 seviyelerini ise direnç olarak takip edeceğiz. Orta vadede yükseliş trendinin devamını beklesek de, FED toplantısı kısa vadede yön adına belirleyici olacak.' denildi.

Dolar/TL dar bantta fiyatlanıyor

 

Türkiye, 2022'de en çok altın alan ülke oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)