BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın kaybı: 560 milyar dolar----

Altın kaybı: 560 milyar dolar

Altın kaybı: 560 milyar dolar
17 Nisan 2013 - 06:54 www.finansgundem.com

Yatırımcıların altından hızlı kaçışı merkez bankalarının hesaplarından 560 milyar dolar sildi

Değerli metal altında son günlerde görülen sert düşüş, aktivist merkez bankalara, altının değerini tırmandıran gevşek para politikalarını artırmaları için daha fazla neden verebilir.
Birçok kişinin altının 30 yılın en yüksek seviyelerinden düşüşüne getirdiği yorum, "Çin ve ABD'den gelen büyüme rakamlarının hayal kırıklığına uğratmasıyla yıllık büyüme rakamlarının 4. kez korkutması ve yatırımcıların parsal teşviğin enflasyonu sıçratacağı beklentilerinin ortadan kalkması" şeklinde öne çıkıyor. Altının düşüşüne ilişkin yapılan diğer yorumlar ise, Güney Kıbrıs'ın altın rezervlerini satacak olmasının diğer merkez bankalarının da aynı yolu izlemelerine neden olacağı endişesiyle altının teknik seviyelere gerilemesine yol açtığı yönünde.
Büyümede rakamlarından gelen "cızırtılar" ve enflason endişelerinin azalması, Fed Başkanı Ben S. Bernanke ve dünya genelindeki görevdaşlarının, ekonominin bir noktada hız kazanacağı umuduyla teşvik eklemeye devam etmesi gerektiği düşüncesini destekliyor.
Altın piyasasının hiperenflasyon korkularından vazgeçmesiyle merkez bankalarının bu durumu fırsat bilerek, parasal genişlemelere devam edebileceğini belirten Yardeni Research Inc.'in başkanı ve baş yatırım stratejisti Edwrd Yardeni, bankaların emtia fiyatlarındaki zayıflığın büyüme endişelerini yansıttığı argümanını da ortaya atabileceklerini söyledi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)