BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın istihdam öncesi 1,500 doların üzerindeki yükselişini sürdürdü----

Altın istihdam öncesi 1,500 doların üzerindeki yükselişini sürdürdü

Altın istihdam öncesi 1,500 doların üzerindeki yükselişini sürdürdü
04 Ekim 2019 - 08:55 www.finansgundem.com

Altın fiyatları, ABD'de Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verisi öncesi 1,500 doların üzerindeki yükselişini sürdürdü

Altın fiyatları, yavaşlama işaretlerinin son halkası olabilecek ve Fed'in bir kez daha faiz indirimine gitmesine ilişkin beklentileri güçlendirebilecek ABD tarım dışı istihdam verisi öncesi ons başına 1,500 dolar seviyesinin üzerindeki yükselişini sürdürdü.

Altın, bir dizi ekonomik verinin ekonomik zayıflamanın artmakta olduğunu göstermesi ve altın destekli exchange traded fonlarına (ETF) üst üste 14 gündür giriş olmasının gösterdiği üzere güvenli liman alımlarının artması ile birlikte haftalık kazanca yöneldi. ABD'de imalat sektörünün ardından hizmet kesimi de geçen ay olumsuz bir seyir gösterirken, Avrupa'da açıklanan veriler ekonominin üçüncü çeyreğin sonunda durgunluğa girdiğini işaret ediyor.

Altın bu yıl, Fed'in faiz indirimleri ve bu ayın sonunda gerçekleştirilecek toplantıda bir kez daha indirime gidebileeği beklentileri ile ralli yaptı. Piyasada dikkatler TSİ 15:30'da açıklanacak ABD Eylül ayı istihdam verilerine ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı konuşmaya çevrildi. Ticaret savaşı, ABD Başkanı Donald Trump'ın görevden azline ilişkin yürütülen soruşturma ve Brexit, altına destek veren belirsizliklerina rasında gösteriliyor.

Spot altın yüzde 0.3 yükselerek ons başına 1,510.11 dolara kadar çıktıktan sonra Singapur saati ile 11:22'de 1,509.70 dolara geldi ve bu hafta yüzde 0.8 değer kazandı. Fiyatlar 4 Eylül'de 1,557.11 dolara kadar çıkarak altı yılın zirvesine ulaştı. Gümüş de haftalık kazanca yönelirken, platin ve palladyum aşağıdaydı.

Singapur'da IG Asia piyasa stratejisti Jingyi Pan, "Piyasadaki pozisyonlanma, tarım dışı istihdamda 145,000 artış beklentisinin yakalanabileceğine ilişkin azalan umutları işaret ediyor görünüyor," dedi ve "Burada bir hayalkırıklığı doların zayfılamasına ve buna bağlı olarak altın fiyatlarında yükselişe neden olabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Altın destekli ETF'lerdeki altın varlıkları son 10 haftada dokuzuncu haftalık yükselişini gerçekleştirmeye yöneldi. Varlıklar, Bloomberg'in derlediği verilere göre, 2,529.6 tona çıkarak 2013'ten bu yana en yüksek seviyesine tırmandı. Bu 2012'de görülen rekor seviyenin 50 ton altında.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)