BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın için çok kritik uyarı----

Altın için çok kritik uyarı

Altın için çok kritik uyarı
03 Haziran 2014 - 23:11 www.finansgundem.com

Teknik açıdan yükseliş ivmesinden dönen spot altın, akıllara değerli metalin yeniden 1000 dolara doğru düşebileceği olasılığını getirdi

Analistlere göre yedi ay sonra ilk kez beş günlük düşüş döngüsüne girip, haftayı dört ayın en düşük seviyesiyle kapatan spot altında, kötü günler geri geliyor. Altın fiyatları 50 günlük yükseliş ivmesinin ardından yeniden düşüş sinyali verdi.

1000 DOLAR ÇAĞRILARI  
Forex.com teknik analisti Fawad Razaqzada, değerli metali Şubat ortasında 1600 dolardan aşağı çeken gelişmenin tekrarlandığını söyledi. Saxo Bank emtia stratejisti Ole Hansen ise teknik açıdan kayıpların artabileceğine işaret etti. Citi Research analistleriyse yayınladıkları notta, altının Şubat rallisini Noel ve Çin'de yeni yıl satışlarının ardından mücevher üreticilerinin yaptıkları stoklardan kaynaklandığını belirtti. Fiyatı 1400 dolara taşıyan gelişmenin ardından borsada işlem gören altın fonları da kâr satışına geçmişti.

DÜŞÜŞ BEKLENTİSİ
Deutsche Bank Emtia Araştırmaları Başkanı Michael Lewis, ABD ekonomisinde toparlanma ve doların yükselişi ile altının bu yıl sonunda 1100 dolara doğru ineceği kanısında. Goldman Sachs emtia araştırma analistleri de ABD ekonomisinde iyileşmenin değerli metalin fiyatını 1050 dolara çekebileceği uyarısında bulundu. Altının onsu 1245 dolar civarında işlem görüyor. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)