BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın haftayı kayıpla kapatmaya hazırlanıyor----

Altın haftayı kayıpla kapatmaya hazırlanıyor

Altın haftayı kayıpla kapatmaya hazırlanıyor
22 Nisan 2022 - 09:23 www.finansgundem.com

Altın, Fed Başkanı Jerome Powell’ın enflasyonu dizginlemek için beklenenden daha agresif bir faiz artışına gideceğine yönelik yönlendirmeleriyle haftayı kayıpla kapatmaya hazırlanıyor.

Altın, Fed Başkanı Jerome Powell'ın enflayonu kontrol altına almak için daha agresif bir tutum sergileyeceğini açıklaması sonrası toplamda yüzde 1,5 gerilediği haftayı kayıpla kapatmaya hazırlanıyor.

Spot altın, Powell’ın Mayıs ayında yapılacak toplantı için yarım puanlık artışın gündemlerinde olduğunu açıklaması sonrası Asya piyasalarında yüzde 0,3 değer kaybetmesi sonrası yatay seyrini sürdürdü. Yatırımcılar önümüzdeki üç toplantıda da yarım puanlık artış ihtimalini fiyatlamaya başladılar.

Artan tahvil getirilerinin yarattığı olumsuz ortama rağmen Ukrayna savaşı, enflasyon ve büyüme endişeleri gibi faktörler altın başta olmak üzere güvenli varlıklara olan talebi desteklemeye devam ediyor.

“Faiz artışına dair fiyatlamalardan anladığımız kadarıyla, artan tahvil getirilerinin altına aşağı yönlü baskı kurarken piyasalar açıkça Powell’in yorumlarını şahinleşen sona doğru bir adım olarak algıladılar” diyen IG Asia Pte. Stratejisti Yeap Jun Rong, güvenli varlıklara olan talebin spot altını desteklemeye devam edeceği değerlendirmesinde bulundu.

Piyasalarda 'Powell' etkisi

 

Kontrollü ekonomi piyasayı karıştırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)