BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın haftaya düşüşle başladı----

Altın haftaya düşüşle başladı

Altın haftaya düşüşle başladı
17 Ocak 2022 - 11:07 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 787,2 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.296 lira, Cumhuriyet altını 5.293 liradan satılıyor.


Cuma günü altının ons fiyatı ve dolar kurundaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü önceki kapanışın yüzde 0,6 altında 790,7 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni haftaya da düşüşle başlamasının ardından saat 10.45 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,4 azalışla 787,2 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.296 lira, Cumhuriyet altını da 5.293 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, yüzde 0,2'lik artışla 1.822 dolar seviyelerinde bulunuyor.

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu yıl 4 kez faiz artırımına gideceği ve ilk adımı mart ayında atacağı beklentilerinin güçlenmesinin altının ons fiyatında oynaklığı artırdığını, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin haber akışının da gündemdeki yerini koruduğunu söyledi.

Bugün zayıf veri gündemi ve ABD piyasalarının kapalı olması nedeniyle varlık fiyatlarında sakin bir seyrin öne çıkabileceğini aktaran analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.830 doların kritik direnç konumunda olduğunu, düşüşlerde ise 1.790 doların destek olarak öne çıkabileceğini bildirdi.

A1 Capital bülteninde, ' Ons/Altın Cuma günü dar bantta hareket etti ve %0.24 değer kaybı ile 1817.66$ seviyesinden tamamladı. Geçtiğimiz hafta etkili olan yükseliş denemelerine rağmen 1834$ direncinin aşılamadığını görüyoruz. Son 2 günde etkili olan sınırlı geri çekilme sonrasnda kısa vadeli bazı göstergelerinde zayıfladığını görüyoruz. 1834$ direncinin kırılamaması halinde yaşanabilecek geri çekilmelerde ise 1814$ seviyesi ise ilk destek noktası olarak takip edilebilir.

Gram Altın’da son günlerde dar bantta dalgalı seyir etkisini sürdürürken, haftanın son işlem gününde %0.68 oranında değer kaybı ile 789.91 TL seviyesinden kapanış gerçekleşti. Günlük grafiklerde kısa vadeli göstergeler bir miktar zayıflıyor olsada saatlik grafiklerde görülen toparlanma haftanın ilk işlem gününde yükseliş hareketinin etkili olabileceği gösteriyor. Gün içi hareketlerde 795TL ilk direnç konumunu korurken, 839 ile 908 TL seviyelerini kısa vadeli dirençlerolarak verebiliriz. 786 ile 775TL seviyeleri ise kısa vadeli destekler olarak takip edilebilir.' denildi

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Geçtiğimiz hafta kademeli yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştiren altın fiyatları, haftayı kazanç ile kapatmıştı. Yeni haftaya ise 1817 seviyelerinde başlangıç yapıldı. Genel olarak bakıldığında altın fiyatlarında piyasaların gündeminde FED’in 2022 yılında faiz patikasında atacağı adımlar yer alıyor. Ve ilk Faiz artışının Mart ayında gerçekleşebileceği beklentileri şuan piyasalarda hakim. FED’in 2022 yılında sıkılaşma adımları atabileceği beklentileri piyasalarda yer alıyor ve bu sebeple ABD kanadından gelen ekonomik veriler yakından takip ediliyor. Özellikle istihdam sektörüne ve enflasyona dair gelen veriler ile önümüzdeki dönemlere ait ipuçları aranıyor. Yeni haftanın ilk işlem gününde ABD kanadında ‘martin Luher King Günü’ sebebiyle piyasalar tatil. Bu sebeple diğer günlere nazaran volatilite bir miktar daha az olabilir. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde ilk olarak 1832 seviyesi karşımıza direnç noktası olarak çıkıyor. Bu seviyenin kırılması ile birlikte sırasıyla 1840 ve 1850 seviyeleri diğer direnç noktaları olarak test edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 1815 – 1800 – 1785 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.' denidi

Altın yatırımcıları hala Fed'i bekliyor

 

Altında yön belirsiz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)