BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın haftaya değer kaybıyla başladı----

Altın haftaya değer kaybıyla başladı

Altın haftaya değer kaybıyla başladı
23 Ocak 2023 - 11:02 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, haftaya düşüşle başlamasının ardından 1.161 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.900 lira, Cumhuriyet altını 7.720 liradan satılıyor

Cuma günü, ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,25 azalışla 1.165 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni haftaya da değer kaybıyla başlamasının ardından saat 10.45 itibarıyla yüzde 0,34 gerileyerek 1.161 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.900 lira, Cumhuriyet altını da 7.720 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı cuma günü yüzde 0,3 değer kaybederek günü 1.927 dolardan tamamlamasının ardından, şu dakikalarda 1.920 dolardan işlem görüyor.

Analistler, küresel çapta resesyon riski ve para politikalarının seyrine ilişkin endişelerin yatırımcıların odağında kalmaya devam ettiğini belirterek, makroekonomik veri takviminin piyasaların yönü üzerinde etkili olmasının beklendiğini söyledi.

ABD'de ekonomik aktivitenin bir süredir yavaşladığına dikkati çeken analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) martta da 25 baz puanlık faiz artışı yapmasının ardından şahin adımlarına son vereceğinin tahmin edildiğini bildirdi.

Analistler, bugün ABD'de öncü göstergeler endeksi ve Avro Bölgesi'nde tüketici güven endeksi verilerinin takip edileceğini ifade ederek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.910 doların destek, 1.940 ve 1.960 dolar direnç konumunda olduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım bülteninde, 'Ons altında yukarı yönlü seyir izleniyor. ABD’de Fed üyelerinin güvercin ifadeleri takip edilirken küresel risk iştahı artıyor. Piyasalar Fed’in 1 Şubat’ta gerçekleştireceği toplantısında 25 baz puanlık artışa gidilmesini fiyatlıyor. Riskli varlıklara girişlerin izlendiği son günlerde ons altın da destekleniyor. Teknik olarak yükselen bandının üstünde fiyatlanan ons altın için kanalın üst bandı direnç olarak takip edilebilir. Bu hafta Çin piyasalarının kapalı olduğu gerekçesiyle ABD’den gelen haber akışları fiyatlamalar üzerinde belirleyici olacaktır.' denildi.

Vakıf Yatırım bülteninde, 'Teknik olarak güçlü seyreden ons altında 1,895 seviyesini yukarı trendin korunması adına önemli destek olarak izliyoruz. Kısa vadede 1,950-2,000 seviyelerini direnç olarak takip edeceğiz.' denildi.

19 milyon 156 bin kişi seyahate çıktı

 

Tüketici güven endeksi yükseldi

 

VİOP'ta endeks kontratı haftaya yükselişle başladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)