BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın "güvenli liman" alımları ile yükseldi----

Altın "güvenli liman" alımları ile yükseldi

Altın güvenli liman alımları ile yükseldi
03 Haziran 2019 - 10:36 www.finansgundem.com

Altın fiyatları, ticaret endişeleri, hisselerdeki düşüş ve küresel büyümenin yavaşlayacağı korkusu ile gelen güvenli liman alımları ile yükseldi

Altın fiyatları, ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşına ilişkin artan endişeler, hisse senetlerindeki düşüşler ve yavaşlayan küresel ekonomiden kaynaklanan korkuların güvenli liman alımlarını getirmesi ile birlikte yükseldi. Altın böylelikle ons başına 1,300 doların üzerine tırmandı ve Ocak ayından bu yana en büyük haftalık kazancını gerçekleştirmesinin ardından yükselişini sürdürdü.

Spot altın geçen hafta yüzde 1.6 yükseldikten sonra yüzde 0.6 kadar daha yükselerek ons başına 1,312.85 dolar ile 27 Mart'tan bu yana en yüksek seviyesini gördü. Yatırımcıların risk varlıklarından uzaklaşması ile birlikte, altın yükselişini dördüncü güne taşıyarak, Mart ayından bu yana en uzun günlük yükseliş serisini gerçekleştirmeye hazırlanıyor. altındaki bu yükseliş, aynı zamanda, madencilik şirketlerinin hisselerine de talebi artırdı ve Sydney'de Newcrest Mining Ltd. sert yükseldi.

Commtrendz Risk Management Services direktörü Gnanasekar Thiagarajan, "Ticaret gerilimi, Çin, ABD ve diğer bölgelerden gelen yumuşak ekonomik veriler, paranın altına akmasına neden oluyor," dedi, ve "Fiyatların 1,3000 dolar seviyesini yukarı yönde kırması ve bu seviyenin üzerinde seyretmesi, kısa vadede 1,350-1,360 seviyelerinin tekrar görülmesi umudunu artırıyor" şeklinde görüş bildirdi.

Altın, Washington ile Pekin arasındaki anlaşmazlığın artması ve buna bağlı olarak küresel büyüme görünümünün olumsuz etkilenmesinden faydalanırken, ABD yönetimi, öte yandan, Meksika'ya yeni ek gümrük vergileri getirme tehdidi ile ticaret savaşında yeni bir cephe daha açtı. Geçen haftaki fiyat artışı, üç ay süren kayıpların ardından, fiyatların Mayıs ayını yükselişle tamamlaması anlamına geliyor. Morgan Stanley, dünyanın en büyük ekonomileri arasındaki ticaret savaşının kötüleşmesi durumunda, bir seneden az bir süre içinde resesyon olabileceği uyarısında bulundu.

Singapur'da Phillip Futures Pte analisti Benjamin Lu, "Yatırımcılar arasında risk iştahı, küresel ekonomik verilerin hayalkırıklığı yaratması ile birlikte kaydadeğer bir şekilde azaldı," dedi ve "ABD'nin ticaret korumacılığının etkisi, yatırımcıların korunak aramasından dolayı, güvenli liman talebini güçlendirdi" değerlendirmesinde bulundu.

Spot altın yüzde 0.5 yükselişle Singapur saati ile 11:31'de ons başına 1,311.82 dolar seviyesinde seyrediyordu. Spot gümüş, platin ve palladyum da değer kazandı. Sydney'de, Avustralya'nın en büyük altın üreticisi Newcrest Mining yüzde 3.9 kadar yükselerek 2012'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Ticaret savaşının baskıları Amerikan ekonomisinde büyümeyi olumsuz etkilerse, bu durum Fed'in faiz düşürmesine neden olabilir ve buna bağlı olarak, dolar zayıflarken altın güçlenebilir. ABD merkez bankası Fed'in politika yapıcıları bu ayın ilerleyen dönemlerinde görünümü değerlendirmek için bir araya gelecek.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)