BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın güne yükselişle başladı----

Altın güne yükselişle başladı

Altın güne yükselişle başladı
26 Ocak 2022 - 10:53 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 802 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.315 lira, Cumhuriyet altını 5.374 liradan satılıyor.

Dün altının ons fiyatındaki yükselişin dolar kurundaki düşüşle dengelenmesiyle yatay bir seyir izleyen altının gram fiyatı, günü 800,7 lira ile önceki kapanışın hemen altından tamamladı.

 Altının gram fiyatı, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu akşam açıklayacağı faiz kararı öncesi güne yükselişle başlamasının ardından saat 10.30 itibarıyla dünkü kapanış seviyesine göre yüzde 0,15 artışla 801,9 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.315 lira, Cumhuriyet altını da 5.374 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, dün yüzde 0,3'lük yükselişle 1.848 dolardan kapanmasının ardından bugün yatay seyrediyor.

 Analistler, Rusya-Ukrayna gerilimine ilişkin haber akışının yakından izlenmeye devam edileceğini belirterek, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu akşam açıklanacak kararları öncesinde varlık fiyatlarında oynaklığın sürebileceğini söyledi.

 Fed'in para politikasına dair sözle yönlendirmeleri açısından kritik önem taşıyan toplantıya ilişkin karar metni ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarında, faiz artırımı ve bilanço küçültülmesi sürecine dair verilecek mesajların takip edileceğini aktaran analistler, bugün ayrıca ABD'de toptan eşya ve perakende stokları ile yeni konut satışlarının izleneceğini bildirdi.

 Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatı için 1.850 doların üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 1.875 doların direnç, olası düşüşlerde ise 1.830 doların destek konumunda bulunduğunu ifade etti.

Vakıf Yatrım Teknik Strateji bülteninde,'Küresel hisse piyasalarında FED toplantısı öncesi sert satışlar gerçekleşirken, ons altın güçlü kalmaya devam ediyor. ABD’de tahvil faizlerinin yükseldiği dönemde dayanıklı kalan altında bu durumun fiyatlandığını düşünsek de bilanço küçültme konusu fiyatlamanın devamı için önemli olacak. Son dönemde yaşanan Rusya-Ukrayna gerginliğinin de altın fiyatlarına destek sağladığını düşünüyoruz. Bugün gerçekleştirilecek olan FED toplantısı kısa vadede fiyatlamalar açısından önemli olacak. Bilanço küçültme konusu netleşmedikçe altında yüksek bir potansiyel görmesek de, jeopolitik atmosfer kısa vadede altını desteklemeye devam edebilir. 1.833 direnci üzerinde işlem gören ons altında, bu seviye üzerinde kalındıkça 1.870 seviyesini ilk direnç olarak takip edeceğiz. 1.810-1.800-1.780 ise destek olarak izlenmelidir.'denildi.

 A1 Capital bülteninde, ‘Ons/Altın’da dün alıcıların daha güçlü olduğun görüldü ve %0.32 oranında değer kazanımı ile 1847.57 seviyesinden tamamladı. Teknik göstergelerde de pozitif görünüm sürüyor. 1834$ seviyesinin üzerinde kalınmasını kısa vadeli trendin devamını destekliyor. Yükseliş hareketinin devamı halinde 1868 ve 1877$ seviyeleri kısa vadeli dirençler olarak verebiliriz. Gram Altın’da sıkışma sürüyor. Dün 795- 806 TL bandında hareket edilirken, gün %0.05 gibi çok sınırlı değişimle 800.70 TL seviyesinden kapandı. Kısa vadeli bazı göstergelerde sınırlı toparlanma görmemize rağmen şimdilik net bir güç kazanımından söz edemiyoruz. 795TL seviyesini kısa vadeli hareketlerde referans nokta olarak takip etmeye devam ediyoruz. Son dönemde bu seviyenin çevresinde dalgalı bir seyir Gram/Altın’da 839 ve 908 seviyelerini kısa vadeli dirençler olarak verebiliriz.' denildi.

İnfo Yatrım bülteninde 'Ve FED kararı günü geldi çattı. Haftanın en önemli ekonomik gelişmelerinden biri FOMC toplantısı idi ve toplantı dün başladı. İki gün sürecek olan toplantı bugün sona erecek ve banka TSİ 22:00’da Faiz kararını açıklayacak. Ardından 22:30’da FED Başkanı Powell basın açıklaması gerçekleştirecek. Karar öncesinde altının fiyatlamalarına baktığımızda yukarı yönlü hareketlenmeler ile birlikte altının Kasım ayından bu yana ilk defa 1850 seviyesini geçtiği görülüyor. Piyasalardaki genel beklenti bankanın faiz oranında bir değişiklik yapmayacağı yönünde. İlk sıkılaşma adımının Mart ayında gerçekleşmesi bekleniyor. Bu sebeple bankanın karar metninde verebileceği sözlü yönlendirmeler incelikle incelenecek. Diğer yandan son günlerde artan jeopolitik riskler güvenli liman ihtiyacını artırıyor ve bu durumda altını destekleyen bir unsur olarak karşımıza çıkıyor. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1855 – 1865 – 1877 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 1832 – 1815 – 1800 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir ‘denildi.

Altında 'rekor' beklentisi

 

Altın yatırımcıları için kritik gün

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)