BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın güne düşüşle başladı----

Altın güne düşüşle başladı

Altın güne düşüşle başladı
12 Ocak 2022 - 11:15 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 808 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.325 lira, Cumhuriyet altını 5.414 liradan satılıyor

Dün altının ons fiyatı ve dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan gram altın, günü yüzde 1 yükselişle 808,9 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne düşüşle başlamasının ardından saat 10.55 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,1 azalışla 808 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.325 lira, Cumhuriyet altını da 5.414 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, şu dakikalarda yüzde 0,3 azalışla 1.817 dolardan alıcı buluyor.

Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın dünkü açıklamalarının ardından yükselen altın fiyatlarının bugün yayımlanacak ABD'nin enflasyon verilerini beklediğini bildirdi.

Powell'ın para politikasındaki belirsizliklere ilişkin soru işaretlerini kısmen de olsa ortadan kaldırması ile dün ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 1,73'e gerilerken, altının ons fiyatı ise yüzde 1,2 değer kazanarak 1.823 dolar seviyesine çıktı.

Powell dünkü konuşmasında, ekonominin artık son derece destekleyici politikaya ihtiyacı olmadığını belirterek, enflasyonun beklenenden daha uzun süre yüksek seyretmesi halinde zaman içinde faiz oranlarını daha fazla artırmak zorunda kalabileceklerini ifade etti.

ABD'de enflasyonun aralıkta yüzde 7'ye yükselmesinin beklendiğini aktaran analistler, Fed yetkililerinin sözle yönlendirmeleri ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin haber akışının da takip edileceği söyledi.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.790 ve 1.775 doların destek, 1.830 doların direnç konumunda bulunduğunu belirtti.

A1 Capital bülteninde, 'ONS/ALTIN “XAUUSD” Ons/Altın’da dün alıcıların daha istekli olduğu bir gün yaşanırken, %1.22 yükseliş ile 1823$ seviyesinden kapanış gerçekleşdi. Haftanın ilk iki gününde etkili olan alımlar sonrasında kısa vadeli göstergelerin güç kazandığın görüyoruz. Kısa vadeli hareketlerde ara direnç olarak takip ettiğiniz 1814$ seviyesinin üzerinde gerçekleşen kapanışıda kısa vade açısından olumlu buluyoruz. Son günlerde etkili olan tepki yükselişinin ivme kazanabilmesi için yatay trend direnci konumunda olan 1834 seviyesinin üzerinde kapanış gerçekleşmeli.' denildi

Vakıf Yatırım Strateji Bülten'inde, 'ABD’de tahvil getirilerinin yükselmesi ons altında dalgalanmaya neden oluyor. Geçen hafta gerçekleşen ve 1.780 bölgesinde karşılanan satışların ardından bu hafta hafif tepki alımları görsek de, faizlerdeki fiyatlamanın etkisiyle altında dalgalanma sürebilir. Bu aşamada aşağıda 1.780-1.760 desteklerini takip ediyor olacağız. Yukarı yönlü hareketlerde ise 1.833 ilk önemli direnç olarak öne çıkıyor' denildi.

İnfo Yatırım Foreks Bülten'inde, 'Dünü yükselişle 1823$ seviyesinden kapatan Altın, Asya seansına düşüşle başladı. Dün FED Başkanı Powell’ın Senato Bankacılık komitesindeki konuşmasıyla yükselişe başlayan Altın, önceki haftanın kayıplarını konsolide etmeyi hedeflemiş görünüyor. Powell konuşmasında, yüksek enflasyonun kalıcı hale gelmesini engellemeye odaklanacaklarını, arz ve talep arasındaki uyumsuzlukları talep kanalı ile düzelteceklerini, uzun süreli büyümeyi desteklemek için fiyat istikrarına odaklanmaya ihtiyaç duyduklarını ifade etti. Varlık alımlarının mart ayında sonlanacağını, faiz oranlarını daha fazla arttırmaları gerekirse bunu yapacaklarını ve bilanço küçülmesinin yılın sonlarına doğru yaşanacağını söyleyen Powell’ın açıklamaları piyasa tarafından güvercin açıklamalar olarak algılandı. ABD 10 yıllık tahvil getirileri dün en yüksek %1,785 seviyesini gördükten sonra düşerek %1,737 seviyelerine kadar geriledi. Dolar endeksi ise düşerek 95,550 seviyelerinden işlem görüyor. Bugün gözler ABD enflasyon verisinde olacak (TSİ 16:30). Teknik olarak bakıldığında, Altının 200 günlük hareketli ortalama seviyesi olan 1801.56 seviyesinin üzerinde işlem görmesi önem taşıyor. Geçen haftanın en yüksek seviyesi olan 1832$ seviyesi ilk direnç seviyemiz, devam eden yukarı yönlü hareketlerde 1845$ ve 1860$ seviyeleri takip edilebilir. 1800$ ilk destek seviyemiz, devam eden aşağı yönlü hareketlerde, 1782$ ve 1768$ seviyeleri takip edilebilir.' denildi.

Altının gözü enflasyon verilerinde

 

Altında ayı piyasası mı geliyor?

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)